• Putrajaya, Malaysia
  • March 30, 2023

Tahukah anda bahawa detoks parasit ni mampu menyelesaikan masalah kegemukan akibat kesan yo-yo diet yang menjadi masalah paling popular di dunia? Kesan yo-yo diet ni, kalau nak senang faham ialah keadaan di mana seseorang tu bermula dengan gemuk, kemudian apabila berdiet, boleh menjadi kurus.

 

 

kesan yo yo diet

 

Tapi bila berhenti diet, badan gemuk balik, malah boleh meningkat berkali ganda daripada kegemukan sebelum mengikuti mana-mana program diet atau mengambil supelemn kurus.

 

Kenapa Berlakunya Kesan Yo-yo Diet

Kalau kita perasan, biasanyanyer kan, boleh dikatakan hampir semua produk kurus atau produk diet ni akan melaksanakan diet karbohidrat atau diet kalori. Ada juga yang jenis carbo blockker atau sugar blocker dan macam-macam lagilah.

Apa jadi kalau kita join program atau makan produk diet sebegini?

Apabila kita atau organ dalaman kita berpuasa daripada karbohidrat dan kalori dalam suatu tempoh tertentu, sememangnya berat badan kita akan turun berkilo-kilo tau. Tapi parasit kat dalam badan kita tu ha berkilo-kilo jugak tetap ada dan tak berkurang. Malah mungkin semakin membiak dengan jayanya.

Lepas tu, apabila dah habis jer program diet tu atau berhenti dah makan produk diet tersebut, walaupun kita makan sikit jer, tapi badan boleh naik dengan mendadak, malah berganda daripada berat sebelum berdiet.

Sebabnya, macam yang saya maklumkan tadi, badan dan organ dalaman kita telah berpuasa berpuasa sebelum ini akan menyerap makanan tersebut berganda-ganda termasuk toksin yang ada tanpa didetoks terlebih dahulu.

Ini kerana organ dalaman kita mempunyai memori dan kiranya macam membalas dendamlah bila dah boleh makan balik kalori dan karbohidrat tu. Dari sinilah berlakunya kesan yo-yo diet.

 

tips kurus cantik cepat dan mudah

Malah pelbagai program diet hebat sekalipun, dengan mengamalkan diet kalori atau karbohidrat, walau  result memang gempak pada awalnya, tapi lepas beberapa bulan, berat badan akan naik mencanak-canak.

Namun, percayakah anda yang masalah kesan yo-yo diet ni dapat diatasi dengan mengamalkan detoks parasit?

Nak tahu lebih terperinci bagaimana masalah ini dapat ditangani? Jemput klik ke entri Bagaimana Detoks Parasit Mengatasi Kesan Yo-yo Diet.

 

Jom join group detoks parasit bersama-sama saya 🙂

Whatapps ke 019-9377380

Kita detoks parasit ramai-ramai, lagi seronok, lagi bersemangat, lagi syok!

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

3 thoughts on “Bagaimana Berlakunya Masalah Kesan Yo-yo Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge