• Putrajaya, Malaysia
  • February 8, 2023
khasiat protein soya ESP

ESP dan Asid Amino sangat berkait rapat. Meh belajar Sains sikit petang ni, tentang Asid Amino.?

Asid amino adalah kimia protein blok binaan dan boleh dipanggil blok binaan untuk kehidupan. Tubuh kita dibangunkan oleh blok-blok binaan ini.

Apa kaitan badan yang sihat dengan sumber protein ni?

Nak senang faham macam ni. Asas pembinaan badan kita adalah sel. Sel pula kemudiannya membentuk tisu. Seterusnya tisu tadi akan membentuk organ. Gabungan organ-organ tadi akan membina satu sistem badan yang lengkap.

Protein ni pula merupakan makanan sel atau sumber utama pembentukan sel.

Bila sumber protein (contohnya Asid Amino) yang kita ada daripada sumber yang sihat dan berkualiti, maka sel, tisu, organ dan tubuh kita akan menjadi sihat dan kuat.

Jika kita tidak mendapat Asid Amino yang cukup dalam diet kita, kesihatan kita boleh terjejas.

Asid Amino penting yang rendah dikaitkan dengan gejala seperti keresahan, penumpuan yang lemah, keletihan, kemurungan, dan ketidakseimbangan hormon.

Nampak tak, nampak tak?

 

 

khasiat protein soya ESP

 

Sebab tu akak suka ESP.

Apa kaitannya?

ESP ini merupakan satu-satunya produk yang menyediakan 9 Asid Amino penting yang sangat diperlukan oleh badan namun badan kita tidak boleh menghasilkannya.

Asid Amino penting untuk membina otot, kulit, rambut, darah, organ dan kulit. Pengambilan yang konsisten dan kerap adalah kunci kepada awet muda. Walla!

Lagipun kan, Banyak Sangat Kebaikan ESP ni sebenarnya.

 

Naimah Wahab

019-937 7380

www.wasap.my/60199377380

Founder of KIM Family

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge