• Putrajaya, Malaysia
  • May 25, 2024

Omega-3 sememangnya mempunyai banyak kebaikan untuk tubuh badan kita. Ianya sejenis lemak politaktepu yang boleh didapati di dalam minyak ikan. Jenis Omega-3 dalam minyak ikan ialah DHA dan EPA. Ianya dikategorikan sebagai keperluan atau essential kerana tubuh kita tidak dapat menghasilkan Omega-3 dengan sendiri. Omega-3 inilah yang boleh ditemui di dalam OmegaGuard Shaklee.

Kesihatan otak terbaik dengan OmegaGuard Shaklee
OmegaGuard Shaklee sebagai pengawal kesihatan anda.

Menurut National Institut of Health, supplement minyak boleh membantu mereka yang menghadapi masalah berat badan berlebihan dan mereka yang mengalami hypertensi.

Bagaimana Omega-3 Berkerja Menurunkan Berat Badan?

Berdasarkan kajian oleh American Journey of Psysiology, Endocrinology & Metabolisme, pengambilan Omega-3 yang konsisten akan menurunkan paras lemak dan tindakbalas badan terhadap leptin.

Apa Itu Leptin?

  • merupakan hormon yang dihasilkan oleh sel lemak, berinteraksi dengan bahagian otak yang kawal rasa lapar dan kenyang.
  • leptin yang bermutasi menyebabkan seseorang sering berasa lapar. Keadaan ini membawa kepada obesiti. Akibat obesiti, leptin tidak dapat berfungsi dengan sempurna, menyebabkan tubuh tidak dapat menerima isyarat leptin dengan baik – pada masa yang sama menjadikan seseorang itu sentiasa lapar dan ingin makan.

Tips Meningkatkan Komunikasi Leptin-Otak

Makan Buah dan Sayur Segar

Makan 5-10 hidangan buah dan sayur segar setiap hari dapat memperbaiki fungsi leptin dan menghantar signal ke otak bahawa kita sudah kenyang. Buah dan sayur juga rendah kalori dan tinggi fiber. Jadi takde masalah kalau nak makan banyak-banyak. Pada masa yang sama, berat badan terpelihara.

Tidur Yang Cukup

Kekurangan tidur juga akan menyebabkan gangguan terhadap hormon. Keadaan ini turut mempengaruhi kadar leptin. Dengan tidur yang cukup, penghasilan leptin berada pada kadar yang optimum.

Megambil Omega-3

Terlalu banyak molekul terhasil untuk melawan inflamasi bagi mereka yang obesiti.  Dengan mengambil Omega-3, bukan sahajan dapat memperbaiki fungsi leptin, malah membantu tubuh melawan inflamasi. Ini kerana Omega-3 merendahkan kadar inflamasi.

Dapatkan OmegaGuard Shaklee yang bertaraf farmaseutikal, diperbuat daripada ikan-ikan terpilih yang lebih baik dari hati ikan.

Boleh juga mengetahui tentang Turun 10kg Dalam Sebulan dengan Set Kurus Cinch Shaklee.

Setiap keuntungan daripada pembelian produk Shaklee bermula Disember 2013 – Febuari 2014 akan disalurkan ke dalam Tabung Dana Mangsa Banjir.

5% akan saya ambil daripada pendaftaran ahli baru termasuk jumlah bayaran barang-barang sewaktu pendaftaran. Jumlah ini adalah dari wang saya sendiri. Bukan dibayar oleh ahli baru.

Nota: Menjadi member bukan untuk bisnes sahaja tapi juga hanya untuk makan sendiri. Selain daripada mendapat harga ahli, anda layak mendapat cash back pada bulan seterusnya andai telah mencapai point tertentu.

Terima kasih 🙂

New-Name-Card

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

0 thoughts on “Boleh Kurus Ke Dengan Omega-3?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge