• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022
produk hilangkan jerawat dan kulit kusam

Cara Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Dengan Cepat

“Izzah, tolonglah aku, macam mana aku nak hilangkan jerawat dan kulit wajah aku yang teruk ni”, menangis Sally sambil membelek wajahnya kat cermin. “Pakailah tepung….,” sahut Izzah. “Ha, tepung apa, Izzah?”,  …

produk hilangkan jerawat dan kulit kusam

Tips Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Menjelang Hari Raya

Alahai, raya kalau ikutkan tak sampai pun 2 bulan lagi. Ni kan dah masuk buan Syaaban. Nanti Ramadhan. Pejam celik pejam celik, dah Syawal. Sempat lagi ke nak atasi masalah kulit …

cara hilangkan jerawat dan kulit kusam

Produk Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Dengan Cepat Berkesan

Arrghhh, stress sangat rasa apabila jerawat batu sampai 3 ketul tumbuh kat dahi. Dah macam-macam cara dan tips digunakan untuk menghilangkan jerawat batu ni. Tapi semua tak menjadi. Lagi berdenyut-denyut tu, …

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

Tips Kulit Bersih Berseri; Tutorial Penggunaan Nutriwhite

Nutriwhite ni adalah rangkaian produk penjagaan kulit wajah yang diciptakan khas untuk kulit orang Asia. Haaaa, nampak tak special nya produk Nutriwhite ni? Sebelum ni akak ada share tentang pengalaman akak …

tips hilangkan jerawat jeragat dan parut pada wajah

Pengalaman Saya Guna Produk Penjagaan Kulit Khas Untuk Orang Asia

Guna produk “Kau Puteh” ni boleh bertukar gebu, pinkish, cerah dan terang benderang kulit wajah dalam masa 5 hari! Guna produk “Kuruih Beno” boleh turunkan berat badan 10 KG dalam masa …

tips kulit wajah cantik berseri

8 Tips Kawal Jerawat Agar Muka Tak Jadi Macam Gunung Berapi Nak Meletup

Siapa kat sini pernah ada masalah jerawat yang besar macam gunung berapi nak meletup? Seksa kan ada jerawat ni. Kita yang keluar jerawat sekali sekala ni pun jenuh hari-hari duk belek …

Anak 2 vs Anak 4; Penyebab Cinta Beliau Mula Bersemi

Sejak dari sekolah lagi Puan Aya Chalo memang mempunyai masalah kulit berjerawat. Semakin parah lagi apabila sambil-sambil study tu, tangan pula berjalan memicit-micit jerawat sehingga berparut muka beliau.     Selepas …

Cara Hilangkan Tangan Kering Dan Kasar Akibat Pencuci Pinggan

Pencuci pinggan mangkuk yang banyak dijual di pasaran sering menjadi punca tapak tangan menjadi kering dan kasar. Dahlah tangan kasar dan kering, kalau lagi lama memang boleh merekah. Bila dah merekah …

Alternatif Kecantikan Kulit Bagi Yang Tidak Suka Vitamin Bancuhan

Assalamualaikum dan dalam sejahtera 🙂   Bagi pengamal Shaklee, ramai yang dah tahu ESP, Collagen dan Vivix memang sangat bagus dalam membantu kesihatan serta keanjalan kulit dan awet muda. Ketiga-tiga vitamin …

Tips Kulit Cantik, Anjal, Gebu & Berseri Dengan 5 Jenis Makanan

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Pemakanan sangat penting dalam mendapatkan kesihatan tubuh termasuk kulit yang cantik lagi berseri. Sebab tu, kalau nak sihat dan cantik, perlu mengambil makanan yang berkhasiat. …