• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024

Kebaikan Polifenol Dalam Makanan Dan Kesihatan

Pernah tak dengar tentang polifenol? Mungkin pernah dengar perkataan ini sebelum kan, tetapi adakah anda benar-benar tahu apa itu polifenol? Sekali baca tu polifenol ni mungkin terdengar seperti istilah saintifik yang …

Keperluan Wanita Mengandung Jaga Pemakanan

Semasa mengandung, wanita akan mengalami perubahan hormon, fizikal serta emosi yang sangat ketara. Sebahagian besar perubahan ini sangat dipengaruhi oleh pemakanan harian ibu hamil. Oleh itu, wanita mengandung perlu menitik beratkan …

Artikel Pilihan

28 days period cycle

Period Tidak Teratur; Punca dan Solusi

Kitaran normal period (haid) seseorang wanita biasanya 28 hari, namun demikian, masih terdapat juga perbezaan kitaran period di kalangan setiap wanita. Proses Berlakunya Period Pada hari pertama darah period keluar, ovari …

tips kurus dengan cepat

Kenapa Detoksifikasi Penting Untuk Kurus?

Detoksifikasi memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mewujudkan kesihatan yang baik. Detoksifikasi adalah satu proses semulajadi automatik yang berlaku di dalam badan, 24 jam sehari.     Anda boleh …

cara hilangkan jerawat dan kulit kusam

Produk Hilangkan Jerawat & Kulit Kusam Dengan Cepat Berkesan

Arrghhh, stress sangat rasa apabila jerawat batu sampai 3 ketul tumbuh kat dahi. Dah macam-macam cara dan tips digunakan untuk menghilangkan jerawat batu ni. Tapi semua tak menjadi. Lagi berdenyut-denyut tu, …

Kekal Cergas & Cantik

Fungsi dan Peranan Vitamin B Complex

Wordless Wednesday; Kenapa Anda Perlukan Vitamin B Complex?

  Anda ingin dapatkan B Complex?   B Complex Shaklee mengandungi 120 biji dan berharga RM 53.75. Anda boleh Order Sendiri B Complex tersebut secara online.   Boleh juga hubungi saya …

ebook percuma

eBook Percuma 9 Amalan Semasa Mengandung Rangsang Anak Genius

Saya baru menyiapkan eBook 9 Amalan Semasa Mengandung Rangsang Anak Genius. Nak beri percuma jer kepada semua. Semoga eBook ni memberi manfaat kepada kalian semua 🙂   Jemput download eBook ni …

eczema - ekzema

Kenali Eczema

Apakah Eczema (Ekzema)? Eczema ialah kondisi kulit yang kering dan gatal. Eczema di kalangan kanak-kanak selalu ternampak buat pertama kali sebelum anak berusia dua tahun.   Berita baik ialah kebanyakan kanak-kanak yang menghidap …

Berhenti merokok dengan Vivix

Vivix: Harapan Baru Pencinta Rokok / PerokokTegar

Percaya tak yang Vivix telah terbukti mampu membantu perokok tegar untuk berhenti merokok secara semulajadi. Tidak perlu bersusah payah melawan naluri yang kuat nak merokok atau melakukan aktiviti-aktiviti yang mendera jiwa. …

Membawang Hati

jutawan-billionaire

Perancangan Bulanan Jika Income 1 Juta Sebulan | Hari #13; Cabaran 30 Hari Entry

Menjadi jutawan saya kira adalah impian setiap orang kan? Yang membezakannya hanya bagaimana cara kita menguruskan wang tersebut, betul tak? Banyaknya perkara yang boleh dan hendak dibuat dengan duit 1 juta …

toyota estima

Kereta Idamanku | Hari #12; Cabaran 30 Hari Entry

Wah wah wahhh, cabaran kali ini adalah berhubung tentang kereta idaman saya. Hmmmm…bila sebut bab-bab idaman ni, tak larilah dengan angan-angan kan? Moga-moga angan-angan bakal menjadi kenyataan, inshaa Allah. 🙂 Kereta …