• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Kebaikan Polifenol Dalam Makanan Dan Kesihatan

Pernah tak dengar tentang polifenol? Mungkin pernah dengar perkataan ini sebelum kan, tetapi adakah anda benar-benar tahu apa itu polifenol? Sekali baca tu polifenol ni mungkin terdengar seperti istilah saintifik yang …

Keperluan Wanita Mengandung Jaga Pemakanan

Semasa mengandung, wanita akan mengalami perubahan hormon, fizikal serta emosi yang sangat ketara. Sebahagian besar perubahan ini sangat dipengaruhi oleh pemakanan harian ibu hamil. Oleh itu, wanita mengandung perlu menitik beratkan …

Artikel Pilihan

supplement bantu rawat soft tiisue injury

Suplemen Bagi Pengidap Soft Tissue Injury Tanpa Dadah & Pembedahan

Soft Tissue Injury (STI) boleh terkena pada mana-mana bahagian badan kita. Menurut video yang dikongsikan oleh Puan Zeti Hafiza, suami beliau, Encik Abd Halim, hampir lumpuh akibat mengalami kecederaan STI ni. …

kawal tekanan darah tinggi

8 Tips Kawal Tekanan Darah Tinggi Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Tekanan darah tinggi atau hypertension turut dikenali sebagai silent killer (pembunuh senyap) kerana tidak memberikan sebarang tanda atau simptom atau pun amaran awal seperti kita sakit perut, cirit-birit, sakit gigi atau …

Menu Sahur 3 Minit; Mudah, Ringkas & Berkhasiat

Sahur sahur sahur! Cepat bangun sahur!!! Mesti dialog ni dah menjadi rutin kepada mak-mak sekalian kan, kejutkan anak-anak serta ahli keluarga yang lain untuk bangun sahur. Sahur ni kalau boleh kita …

Kekal Cergas & Cantik

Tingkatkan Metabolisma

5 Cara Meningkatkan Kadar Metabolisma

Mempunyai kadar metabolisma yang tinggi, membolehkan berat badan ideal akan sentiasa terpelihara. Di samping itu, kita akan sentiasa berasa sihat dan produktif.   5 Cara Meningkatkan Kadar Metabolisma Tubuh Anda   …

5 Tips Amalan Gaya Hidup Sihat Paling Simple

Life style atau amalan gaya hidup seseorang selalunya akan mempengaruhi hampir keseluruhan corak kehidupan, pemakanan, perangai serta tingkah laku dan gaya berfikir serta tindakan mereka dalam diri, keluarga dan masyarakat. Jadi …

Alternatif Kecantikan Kulit Bagi Yang Tidak Suka Vitamin Bancuhan

Assalamualaikum dan dalam sejahtera 🙂   Bagi pengamal Shaklee, ramai yang dah tahu ESP, Collagen dan Vivix memang sangat bagus dalam membantu kesihatan serta keanjalan kulit dan awet muda. Ketiga-tiga vitamin …

ESP Shaklee untuk Ibu Mengandung

Kepentingan Protein Soya Bagi Ibu Mengandung

Sebagaimana kepentingan protein untuk keperluan-keperluan kesihatan yang lain, protein juga amat penting bagi ibu yang sedang mengandung. Protein ini bukan sahaja bermanfaat kepada ibu hamil, malah kepada bayi di dalam kandungan …

Membawang Hati

Perkara Terbaik Pada Minggu Ini | Hari #17; Cabaran 30 Hari Entry

Perkara terbaik yang berlaku kepada saya pada minggu ini ialah dapat memandu kereta. Hahaha…iyer-iyer jer kan? Mestilah, sudah lama saya tak memandu, tup-tup suami saya suruh drive kereta. Walaupun hanya drive …

Apakah Definisi Kejayaan Menurut Saya| Hari #29; Cabaran 30 Hari Entry

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂   Kejayaan secara amnya dikatakan apabila kita telah mencapai sesuatu target atau aim yang telah dibuat. Namun cukupkah sekadar itu sahaja?       Rata-rata di …