• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022

Resipi Aiskrim Viral Sihat Tahun Baru

Assalamualaikum, hi, apa khabar semua pengunjung myliferia.my. KIM nak ambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2019! Maaf lama menyepi. Sebagai hadiah istimewa buat semua pengunjung yang sudi menjengah ke sini, …

Tips Mudah Goreng Keli Tanpa Meletup

Haaaa…ni dia bukti ikan keli tak meletup bila digoreng. Berani akak hang ni nak hendap dekat-dekat…hehehe Tapi sila berhati-hati jugak sebab ada lah kadang-kadang sesekali tu dia meletup. Maybe kena kat …

bihun

Resipi Bihun Udang Daun Limau Purut

Kelmarin jiran berikan durian siap kopek sebekas dan cekodok durian sebekas. 1st time makan cekodok durian. Macam cekodok pisang tapi rasa durian. Sedap jugak. Harini balas bekas jiran tu dengan bihun …

resipi pahang

Resipi Ikan Patin Masak Tempoyak Simple

Orang Pantai Timur dari KL yang lalu ikut highway Temerloh, mesti ramai yang singgah kat R & R nak pekena ikan patin masak tempoyak, ye tak? Sedap ikan patin tempoyak sana. …

Resipi Bubur Kacang Wangi & Mudah Disediakan

Bubur kacang ni antara jenis menu bubur pemanis mulut yang saya suka. Bukan suka makan jer, tapi suka buat sebagai potluck.  Senang je nak buat ni. Bahan-bahan pun simple je.   …

cara bancuh esp

8 Resipi ESP Yang Enak & Mudah Disediakan

ESP sekarang ni memang dah jadi kegilaan ramai orang. Yelah, bila dah masing-masing dah pekena ESP, lepas tu dapat rasa pula kesannya yang super best, sampai ESP sold out sokmo. ESP …

Resipi Lala Masak Lemak Kuning Mudah & Sedap

Ni pertama kali ni KIM nak masak lala. Google resipi banyak juga masakan lala bergoreng. Nak buat lala goreng pedas, ada lagi rakyat jelata yang masih batuk-batuk. Karang makin rancak pulak …

3 Resipi Cinch Shake Vanila Pengganti ESP

Seperti ESP, Cinch Shake ni pun sumber protein juga. Cuma Cinch Shake ni ada tambahan nutrisi lain, contohnya Luicine. Luicine kalau orang nak kurus dan selalu workout, ia akan bantu kita …

Resipi Steamboat Simple Tapi Sedap

Ada hari tu, memang teringin nak makan steamboat, tapi nak pergi beli kat kedai atau nak keluar rumah tu macam, alahai bercintanya. Kurang rajin pun hado…hehehe Kalau bahan-bahan dah ada, mudah …

12 Pilihan Resipi Ayam Masak Merah Yang Boleh Dipelbagaikan

Sebelum ni saya pernah share resipi Ayam Masak Merah Versi Mama KIM yang sememangnya menjadi kegemaran 2 hero saya. Kalau buat masakan ayam masak merah ni, memang gerenti diaorang akan makan …