• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022

Bahaya Paraben Dalam Produk Kecantikan

Pernah dengar kan berkenaan paraben. Biasanya paraben akan dimasukkan ke dalam produk penjagaan diri seperti sabun mandi, shampoo dan sering dijumpai di dalam produk kosmetik. Walaupun paraben dikatakan selamat jika digunakan …

cantik secara semulajadi

Tips Awet Muda Dengan Lotus Japonicus

Apa lah benda Lotus Japonicus ni? Pelik bebenor namanya kan? Kalau lotus sahaja tu kita tahulah bunga teratai yang selalu boleh kita jumpa kat dalam paya, kan? Ia sebenarnya sejenis tumbuhan …

tips bisnes berjaya

Tips Gandakan Sales Bisnes Agar Kebabom

Kita tanam pokok sayur, contohnya cili. Lepas tu nak cili tu subur dan tumbuh segar serta menghasilkan cili yang banyak. Apa perlu kita buat? Sudah tentulah kita akan pastikan tindakan seawal …

bahaya suplemen

Kenapa Ramai Doktor Anti Suplemen?

Kan, selalunya kalau kita tanya doktor, boleh tak nak ambil vitamin tambahan apa-apa kan, mesti ramai yang tak bagi. Kena marah tu adalah lagi. Betul  tak? Walaupun bukan kesemua doktor  macam …

Struggle (Cabaran) KIM Dalam Dunia Perniagaan

9/10 punca rezeki datangnya daripada perniagaan. Biasa dengar kan ayat ni? Betul, dengan berniaga ni, InshaaAllah peluang menjana pendapatan tu terbentang luas. Cuma perlu juga kita faham yang apabila peluang tu …

Kenapa Sales Adalah Nyawa Orang Bisnes?

Dalam dunia bisnes, sale ni merupakan nadi utamanya. Kalau takde sale, macam mana nak buat untung, kan? Biasanya kalau yang jenis kata tak perlu buat sale atau, sediakan jer sejumlah duit, …

cara kenali ikan segar

​Tips Pilih Ikan Segar Dengan Mudah

Sejak berkahwin, antara tugas utama KIM adalah shopping barang basah seperti ikan, udang, sotong, ayam daging, sayur-sayuran, buah-buahan dan sebagainya. Ni antara kerja yang KIM suka dan pada KIM boleh dijadikan …

cara pilih sayur segar yang sihat

​Tips Memilih Sayur-sayuran Segar & Sihat

Siapa yang suka masak, mesti tak dapat lari daripada membeli sayur-sayuran kat pasar atau kedai kan? Kalau tak masak pun, kena jadi tukang beli jugak, nak-nak encik suami, kan kan?? Macam …

cara jana pendapatan sampingan melalui blog

7 Sebab Buat Bisnes Melalui Blog Guna WordPress

Bisnes online melalui blog, contohnya wordpress memang menjadi pilihan pada masa sekarang. Malah dah ramai usahawan online yang sangat berjaya. Muda-muda lagi dah jadi jutawan.         Kenapa Platform …

Ikhtiar Sembuhkan Penyakit Sekeluarga; Kisah Vivix Saya

Untuk lebih mensyukuri nikmat sihat, cubalah sakit yang teruk sekali. Oh, bukan saje-saje minta sakit, tapi bila kita dah pernah rasa sakit yang tidak berdaya, baru kita tersedar yang kesihatan tu …