• Putrajaya, Malaysia
  • May 25, 2024
cara jana pendapatan melalui bisnes online

7 Kelebihan Bisnes Online Sebagai Penjana Pendapatan

Bisnes online ni sangat-sangatlah sesuai untuk golongan yang sangat pemalu nak approach orang tapi nak juga tambah pendapatan. Tak kiralah nak dijadikan sebagai pendapatan utama atau pendapatan sampingan. Dah tu orang …

cara jana pendapatan melalui bisnes online

Macam Mana KIM Boleh Terjebak Dengan Bisnes Online

Bisnes online ni best tak? Nak tahu macam mana KIM boleh terlibat dengan bisnes online ni? Dah la dengan takde pengalaman nak buat bisnes, tapi nak buat jugak. Kalau berminat nak …

cara kenali ikan segar

​Tips Pilih Ikan Segar Dengan Mudah

Sejak berkahwin, antara tugas utama KIM adalah shopping barang basah seperti ikan, udang, sotong, ayam daging, sayur-sayuran, buah-buahan dan sebagainya. Ni antara kerja yang KIM suka dan pada KIM boleh dijadikan …

bacaan gula ibu GDM

Risiko Berbahaya Kencing Manis Semasa Hamil (GDM) Kepada Ibu

GDM atau kencing manis yang berlaku semasa tempoh kehamilan boleh terjadi kepada mana-mana ibu hamil yang sebelum ini tidak pernah mempunyai masalah GDM sebelum hamil. GDM berlaku apabila paras glukosa (gula) …

cara pilih sayur segar yang sihat

​Tips Memilih Sayur-sayuran Segar & Sihat

Siapa yang suka masak, mesti tak dapat lari daripada membeli sayur-sayuran kat pasar atau kedai kan? Kalau tak masak pun, kena jadi tukang beli jugak, nak-nak encik suami, kan kan?? Macam …

kebaikan mempunyai blog

Kelebihan Blog Sebagai Medium Pemasaran Bisnes

Mesti ramai dah tahu pasal blog kan? Blog ni merupakan salah satu medium pemasaran yang masih releven dan sangat hebat sehingga sekarang. Memang blog ni bukan untuk orang bisnes jer, malah …

cabaran dalam bisnes

Suka Duka Dunia Bisnes

Pasang surut dalam bisnes ni biasalah. Ada masa kita tak menang tangan nak handle customer dan anak buah bisnes, ada masanya macam kosong pulak tapak tangan. Kalau berbisnes, memang tak dapat …