• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Sebenarnya pelbagai cara dan peralatan yang boleh digunakan untuk memgempiskan perut buncit sebagaimana yang pernah saya kongsikan pada entry yang lalu tentang 7 Jenis Senaman Kempiskan Perut Buncit.

 

Kalini saya nak share cara senaman mudah untuk hilangkan perut buncit. Tanpa peralatan canggih dan boleh dilakukan di rumah.

 

Mungkin anda pun tertarik nak tahu macam mana Puan Salwa Salleh boleh turunkan berat badan lepas bersalin sehingga 20 KG!

 

 

Sebelum tu, nak copkan credit besar-besar kepada blog BloggerLelaki. Senaman bergambar ni saya ambil daripada blog beliaulah ketika bersiar-siar ke sana. Halalkan ye tuan punya blog…hehehe

 

Senaman Kempiskan Perut Buncit Tanpa Peralatan Canggih

 

1. Cycles

2. Knee Ups

3. Leg Raises

4. Reverse Crunch

5. Leg On Coach Crunches

6. Hip Trust

7. Cross Crunch

8. Reach and Touch

9. Cross leg reverse crunch


Panduan Melahirkan Bayi Genius Akhir Zaman

 

Mudah bukan? Yang paling best tu, siap ada contoh pergerakan lagi. Jadi kita lagi clear macam mana nak lakukan senaman tersebut.

 

Nak Tahu Sharing Lain Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

SHARING Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

6 thoughts on “Senaman Kempiskan Perut Buncit Tanpa Peralatan Canggih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge