• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024
tips berhenti merokok - stop smoking

Bagaimana Nak Hilangkan Ketagihan Merokok Dengan Cepat & Mudah

Para isteri yang mempunyai suami perokok mesti sentiasa risaukan kesihatan suami sekalian kan? Apatah lagi kalau suami tu seorang perokok tegar. Sehari merokok dah macam jadi snek jer. Kalau time stress, …

knotweed jepun - japanese knotwwed

Kebaikan & Manfaat Polygonum Cuspidatum Untuk Kesihatan

Selain daripada Anggur Muscadine, Lobak Ungu dan Elderberi Eropah, Polygonum Cuspidatum merupakan salah satu bahan daripada 4 bahan utama yang digunakan di dalam Vivix. Vivix merupakan suplemen anti-penuaan paling premium dan …

vivix

Bagaimana Resveratrol Memberi Kesan Terhadap Penyakit Kronik & Kesihatan

Tahukah anda kajian menunjukkan Resveratrol mempunyai manfaat kesihatan berganda yang dapat membantu mengurangkan risiko beberapa jenis penyakit degeneratif (sakit keranan penuaan). Dengan itu, mengambil resveratrol mungkin akan membantu kita untuk hidup …

parenting tips

12 Tips Ibu Bapa Sebagai Motivator (Dato’ Dr. Fadzillah Kamsah) – Bahagian 1

Menjadi ibu bapa cemerlang adalah impian setiap insan yang telah berumahtangga dan merancang untuk mempunyai anak. Dengan peredaran zaman yang pesat kini, bukan sedikit cabaran yang perlu ditempuhi bagi mencapai hasrat …

luka pembedahan sembuh segera

Tips Sembuhkan Luka & Kurangkan Sakit Pembedahan Dengan Cepat

Luka pembedahan tidak kira sama ada pembedahan utama (major surgery) atau pembedahan kecil (minor surgery), pasti akan meninggalkan rasa sakit sebaik sahaja kesan ubat bius mula berkurangan. Inilah hakikat yang mesti …

type 2 diabetes

Cara Turunkan Paras Gula Dalam Darah Pesakit Diabetes Kronik & Biasa

Rata-rata orang yang telah berusia akan diserang penyakit 3 serangkai yang agak serius. Penyakit yang dimaksudkan ialah kencing manis manis, darah tinggi dan masalah jantung. Kalau tidak terkena kesemua penyakit ini …

women illness and healthy tips

7 Jenis Penyakit Utama Yang Sering Menyerang Wanita

Menjadi wanita adalah satu anugerah. Daripada wanitalah lahirnya penyambung zuriat satu-satu keturunan. Dengan keistimewaan yang dikurniakan ini jugalah, wanita banyak dipengaruhi oleh perubahan hormon. Perubahan hormon ini juga berlaku di sepanjang …

tips kesihatan jantung dan salur darah

Testimoni Vivix Membantu Kesihatan Jantung & Salur Darah

Zaman sekarang ni memang banyak kes kematian mengejut akibat serangan penyakit jantung di kalangan orang muda. Seawal umur 20-30an pun dah ramai yang menjadi mangsa. Ada yang meninggalkan anak-anak yang masih …

how to protect heart attack

Cara Mencegah Serangan Jantung & Salur Darah Tersumbat Dengan Makanan Tambahan

Penyakit jantung terbahagi kepada 2 iaitu penyakit jantung kongenitel (sejak dalam kandungan) dan penyakit jantung bukan kongenitel (akibat pemakanan, cara hidup dan jangkitan). Punca utama serangan penyakit jantung pula sangat berkait …

set vitamin kurus shaklee

10 Rules: Tips Untuk Turunkan Berat Badan

Rasanya macam dah lama tak share tips tentang kurus ni. Almaklumlah, bulan ni demam Vivix 😛 Banyak betul nak share tentang kebaikan Vivix untuk kesihatan nih. Berbalik pasal kurus, semua 10 …