• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022

PTS96; Tips Hadapi Cuaca Panas

Sekarang ni, walaupun dah nak masuk fasa musim hujan, tetapi, cuaca panas masih lagi melanda negara kita. Cuaca panas ni tak boleh buat main, atau kita ambil ringan jer. Dah banyak …

PTS; Tips Hilangkan Stress Rumah Bersepah

Stress ni banyak jenis dan puncanya. Siapa-siapa pun boleh jadi stress. Kalau saya, memang sedikit stress kalau rumah agak bersepah (walaupun kalau kemas, takdelah macam kat hotel..hihi), lepas tu tiba-tiba ada …

PTS; Kenapa Perlu Tingkatkan Imun Kita?

Cuaca sekarang ni tak menentu. Kejap hujan, kejap panas. Kejap jerebu. Cuaca macam ni pun menjadi salah satu punca wabak zika lebih mudah merebak. Memang masing-masing duk cemas pun pasal zika …

detoksifikasi

PTS; Kepentingan Detoks, Bukan Untuk Kurus Asalnya

Pernah tak kita mengalami masalah kesihatan macam berat badan berlebihan yang sukar nak turun? Atau masalah jerawat berpanjangan sejak zaman bujang lagi? Dah macam-macam usaha, cara dan produk dah try, tapi …

cara jadi ahli shaklee

PTS97; Kenapa Perlu Daftar Group Shaklee Dengan Kumpulan Yang Tepat?

By legal, produk Shakl€€ tak boleh di jual di kaunter pasaraya atau kedai sebarangan selain daripada kat HQ ataupun branch yang sah. Salah satu sebabnya adalah pembeli wajar diberikan konsultasi. Tak …

PTS96; Kenapa Doktor Pun Cakap Shaklee Bagus?

Apabila sesuatu produk tu ada Landmark Study, maka ianya akan menambahkan lagi keyakinan yang lebih mendalam terhadap produk tersebut. Sebab tulah CEO Shaklee, Mr. Roger Barnett, arahkan agar dilakukan Landmark Study …

PTS95; Tips Mudah Penjagaan Mata Melalui Pemakanan

Pilihan makanan sangat berpengaruh terhadap kesihatan mata. Kajian telah membuktikan bahawa nutrisi berperanan penting dalam menjaga kesihatan mata dan mencegah penyakit mata yang berkaitan dengan usia seperti Age-Related Macular Degeneration (ARMD), …

tips sembuhkan luka

PTS94; Cara Sembuhkan Luka Pembedahan Miss B Semasa Pantang Dengan Cepat

Apabila tubuh kita mengalami luka, tak kira luka bersalin, pembedahan atau kemalangan, sel-sel tubuh kita akan bertindak untuk membaiki luka tersebut. Jadi, untuk penyembuhan, segera luka tadi, memerlukan bantuan zat daripada …

keistimewaan daftar ahli shaklee

PTS93; Keistimewaan Menjadi Ahli Shaklee

Menjadi ahli Shaklee ni, tak kiralah untuk berbisnes atau nak makan sendiri, memang banyak keistimewaannya. Sebabnya, banyak program yang disediakan oleh pihak Shaklee, khas untuk semua ahli yang telah sah mendaftar. …

tips hilangkan kotoran pada pakaian

PTS922; Cara Hilangkan Kotoran Pada Pakaian Jenis Kain Lembut

Baru-baru ni, semasa Hari Raya Korban, macam biasalah, pakaikan hero-hero saya dengan baju melayu, material kain macam jenis satin ala-ala peach skin gitu. Yang sulung tu saya tinggalkan kat rumah mak …