• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022

Cuaca sekarang ni tak menentu. Kejap hujan, kejap panas. Kejap jerebu.

Cuaca macam ni pun menjadi salah satu punca wabak zika lebih mudah merebak.

Memang masing-masing duk cemas pun pasal zika ni. Nama macam glamer jer, tapi siapa yang terkena, memang menderita.

Zika ni sama la macam denggi, tak ada ubat atau vaksin, jadi bergantung pada sistem imun kita untuk lawan jika dijangkiti.

Nutriferon tak adalah kajian mengatakan dia boleh melindungi daripada virus denggi atau zika, tapi ada 6 sebab kenapa mesti pilih Nutriferon untuk perisai tubuh:

1. Terbukti daripada kajian ke atas manusia – campuran fitonutrien yang berkesan & selamat memberi sokongan imun yang tepat pada peringkat sel.

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi. Interferon adalah kumpulan protein yang sangat penting dalam sistem imun tubuh & paling mahal.

Interferon dihasilkan secara semulajadi dalam badan. Sekarang ada ubat interferon digunakan untuk merawat Hepatis B, AIDS dan kanser.

3. Dicipta oleh penemu interferon – Dr Yasuhiko Kojima yang menemui interferon pada tahun 1954.

4. Rumusan berpaten yang ekslusif. Sebelum dipasarkan Nutriferon telah melalui set2 ujian yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan & prestasi.

5. Dikaji selama 40 tahun. Menggunakan berjuta2 sebatian sebelum Dr Kojima menemui ekstrak 4 tumbuhan yang boleh meningkatkan interferon secara semulajadi.

6. Sejak Nutriferon dibangunkan, beberapa kajian klinikal ke atas manusia telah mendokumenkan keberkesanan suplemen ini. Dimuatkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Complementary Medicine – mengetengahkan pelbagai faedah Nutriferon.

Khazanah agung daripada alam semulajadi ni.

So far, Nutriferon ni antara 1st Aid kat rumah kami.

Jom tingkatkan imuniti seisi rumah

 

 

tips-tingkatkan-imun-tubuh-nutriferon1

 

#tsunamishaklee

#8cellent

#daretodreams

#myliferia

#bisnesdarirumah

#whatapps_0199377380

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “PTS; Kenapa Perlu Tingkatkan Imun Kita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge