• Putrajaya, Malaysia
  • December 2, 2023
tips turunkan berat badan

Tips Kurus Cepat Dalam Masa 2 Minggu

Kisah turunkan berat badan dengan mudah dan pantas ini semua adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri. Bila dah laluinya sendiri, baru syok nak share atau bercerita kan? Sebelum ni berat saya memang …

Mengubah Sikap Yang Lebih Positif

Korang kan, buat apa-apa, ada tak perasan, “owh, benda ni dah ubah akulah!” Shaklee ni memang sebuah company besar, buat bisnes penjagaan kesihatan diri, rumah dan seisi keluarga secara semulajadi. Tapi …

Cara Tangani Sikap Pasif Anak Autism

‚ÄčSahabat saya berkongsi, Beliau rasa terkejut sangat apabila dapat tahu yang seorang ibu yang dikenali sebagai Kak As selalu beli Omega Guard sebab anak beliau Autism. Memang tak disangka langsung, di …

Aktiviti Cuti Sekolah Yang Menyeronokkan

Plan asalnya, cuti sekolah je, terus nak balik kampung, biasanya tak petang Jumaat, malam tulah. Tapi disebabkan incik suami ada kerja yang mesti diuruskan, maka terpaksalah tangguhkan plan balik kampung ke …

Kalau Aku Kaya, Nak Buat Apa

Hahaha…tajuk tak hengat. Mestilah, pagi ni nak berangan skit. ? Kalau saya kaya, dan kalau diberi pilihan, katakan saya kene pilih nak beri suplemen apa untuk setiap keluarga di Malaysia ni, …

20 Tahun Akan Datang; Di Manakah Kita?

Kalau panjang umur, kalau 20 tahun akan datang, saya duk terbayangkan tinggal kat kampung. Tinggal di dalam rumah sederhana besar, dua tingkat sebab masih gagah panjat tangga. InsyaAllah masih kuat dan …

Suplemen Kesihatan Kegemaran Saya

Setiap orang biasanya ambil suplemen untuk tujuan yang sama iaitu menjaga kesihatan. Tak kiralah apa-apa masalah yang kita dapati, macam resdung ke, migrain ke, sakit kepala ke, masalah jantung, darah tinggi, …

Tips Berhenti Kerja Menjadi WAHM

Kalau ada terlintas nak berhenti kerja sebab nak jadi WAHM, baik fikir 9-10 kali, malah berkali-kali. Bukan tak beri jadi WAHM, tapi kalau masih terikat dengan komitmen hutang macam pinjaman belajar …

Cara Tingkatkan Imun Tubuh Agar Kekal Sihat Seisi Keluarga

Kebanyakan penyakit boleh dicegah melalui peningkatan imuniti diri dan persekitaran. Menjaga imuniti satu keluarga adalah satu tanggungjawab semua orang terutamanya ibu bapa lah.     Antara contoh penjagaan imuniti diri ialah …

Pengalaman Pertama Kali Jumpa Mentor Bisnes

Pertama kali jumpa mak Shaklee saya, Khadeejah Hasmad atau lebih dikenali sebagai Deeja adalah sewaktu program Jom Hebat Kerteh.   Masa tu Deeja masih menetap di Kerteh. Kami pula kebetulan balik …