• Putrajaya, Malaysia
  • December 1, 2023
al-ma'thurat sughro

Jom Jemput Rezeki dengan al-Ma’thurat

Senarai Doa-doa al-Ma’thurat Sughro 01. Surah Al-Fatihah Aku berlindung dengan Allah yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui daripada gangguan syaitan terkutuk. (1) Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. …

ostematrix shaklee

Kebaikan Ostematrix Shaklee Bagi Ibu Menyusu

Kenapa Ostematrix Penting Bagi Ibu Yang Menyusu? Sebab utama Ostematrix menjadi vitamin yang dicadangkan di dalam Set Penyusuan Shaklee ni adalah kerana Ostematrix mengandungi kalsium. Kalsium pula merupakan komponen utama dalam …

vitalea shaklee

Kebaikan VitaLea Shaklee Bagi Ibu Menyusu

Salah satu penyebab utama susu merudum adalah kerana badan kita kekurangan nutrisi. Katakan kita tidak sempat mengambil makanan sepanjang hari, tentu kita akan berasa penat dan lapar kan? Begitulah halnya dengan …

kehebatan ESP bagi ibu menyusu

Magic ESP Pada Ibu Menyusu

Kenapa ESP Penting Untuk Penyusuan? ESP adalah salah satu vitamin yang sangat penting yang diperlukan oleh ibu yang menyusu dan sangat popular sebagai MILK BOOSTER kerana protein yang merupakan komponen utamanya …

Serangan Penyakit Jantung

Penyakit Jantung; Jenis, Tanda dan Faktornya

Tahukah anda penyakit jantung merupakan ketidak-upayaan dan kematian pra-matang bagi rakyat Malaysia pada masa kini? Jenis-jenis Penyakit Jantung Penyakit Jantung Kongenital (berlaku sejak dalam kandungan) Jantung berlubang Kecacatan injap jantung Penyakit …

healing crisis, krisis penyembuhan

Apa Itu Healing Crisis (Krisis Penyembuhan)?

Assalamualaikum dan salam sejahtera πŸ™‚   Apa itu Healing Crisis?   Juga dikenali sebagai Herxheimer Reaction Terjadi apabila kita mula mengambil suplemen. Simptom yang berlaku seperti penyakit tetapi sebenarnya tindakbalas tubuh …

toilet flush tank

Petua Kayakan Susu Badan

Ramai ibu yang berhasrat untuk menyusukan bayi mereka sepenuhnya sekurang-kurangnya selama dua tahun. Namun,Β  ada kalanya para ibu mengalami masa susu merudum. Risau kan kalau susu selalu tak stabil pengeluarannya? Jadi …

sakit sendi lutut

Kisah Sakit Sendi Lutut Dan Rawatannya

Sakit sendi atau sakit lutut ni memang sinonim dengan orang tua atau orang yang telah berusia. Namun ada di kalangan orang muda yang turut menghadapi masalah yang sama kan? Sendi bukan …

Sakitnya Susu Tersumbat!!!

Rasanya ramai ibu yang pernah mengalami masalah susu tersumbat atau bengkak susu kan? Biasanya ia berlaku di awal kelahiran bayi. Betapa terseksanya sehingga tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Dah lah dalam …

Selamatkah Beri Garam Pada Bayi?

Selalu kita dengar garam bukit memang bagus dari garam biasa kan? Malah ada di antara para ibu yang telah menambah garam ke dalam menu si manja yang baru diperkenalkan dengan makanan …