• Putrajaya, Malaysia
  • May 19, 2024

Kenapa ESP Penting Untuk Penyusuan?

ESP adalah salah satu vitamin yang sangat penting yang diperlukan oleh ibu yang menyusu dan sangat popular sebagai MILK BOOSTER kerana protein yang merupakan komponen utamanya menjadi pelengkap kepada susu ibu di samping membuatkan para ibu rasa bertenaga sepanjang hari dan tidak letih.

ESP-shaklee

5 Khasiat ESP dalam Set Penyusuan Shaklee

Khasiat #1: Membentuk Sel Yang Sihat

ESP mengandungi sumber protien yang bebas kolestrol, bebas lemak dan tulen. Protein pula berfungsi untuk menghasilkan sel badan yang sihat. Hanya sel badan yang sihat boleh menyerap hampir 99% nutrisi dan zat dari makanan.

Jadi tanpa ESP, sia-sialah pengambilan supplement dan makanan yang seimbang bagai selama ini kalau hanya sebahagian kecil sahaja yang dapat diserap oleh badan. Di sini dah terjawab persoalan, kenapa makan dah jaga, vitamin dah ambil, senaman dah buat, tapi masih rasa tidak sihat kan?

Khasiat #2: Milk Booster

ESP membantu merangsang penghasilan susu ibu kerana kandungan proteinnya bertindak menampung kekurangan protein yang menjadi entiti utama susu ibu. Kerana kurangnya protein, maka susu ibu turut merudum. Jadi ESP juga membantu penghasilan susu yang banyak, pekat dan berkhasiat.

Khasiat #3: Pemberi Tenaga

Para ibu yang menyusukan anak memerlukan banyak tenaga. Indeks glisemik yang rendah di dalam ESP menyebabkan penukaran glukos kepada tenaga pada kadar yang perlahan dan berpanjangan. Keadaan ini akan membantu para ibu yang sering keletihan.

Selain itu, indeks glisemik yang rendah juga sangat bagus untuk ibu yang mengidap diabetes kerana ESP dapat mengawal kandungan gula dalam darah supaya kekal pada tahap yang optimum.

Indeks Glisemik

Khasiat #4: Kawal Rasa Lapar

Dengan ESP yang berindeks glisemik rendah juga menjadikan gula tidak terbakar dengan cepat di dalam tubuh. Maka, ibu-ibu akan lambat berasa lapar dan sentiasa kenyang.

Sekarang nipun saya sedang menyusu bayi saya dan saya akan ambil ESP + Susu Tepung + Milo + Oat + Nestum hampir setiap pagi. Alhamdulillah, takdelah asyik nak menyelongkar dapur jer…hehe

Khasiat #5: Mencantikkan Kulit

Kulit cantik ni menjadi bonus yang paling disukai oleh ibu-ibu yang konsisten mengamalkan ESP. Fungsi ESP bukan sahaja menghasilkan kulit yang lebih sihat, malah semakin licin, sekata, gebu, cerah dan jeragat pun hilang. Bonus yang lagi best ialah breast pun semakin anjal gitu…walllaaa!!!!

ESP ni memang syok kan? Lagi bagus kalau diamalkan bermula dari mengandung, berpantang dan diteruskan sewaktu menyusu bayi. Kalau nak ambil sentiasa pun ok. Tambah-tambah lagi kalau ibu-ibu yang jenis iron lady a.k.a supermom. Tak ke MAGIC namanya tu 🙂

Untuk mengetahui lebih terperinci tentang ESP ni, boleh klik di Kebaikan ESP Shaklee ini.

Boleh rujuk Set Penyusuan Shaklee untuk mengetahu set penuh untuk penyusuan.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk yang terjamin bersih, berkhasiat, berkesan, semulajadi lagi mesra alam ini 🙂

 

Sekiranya anda ingin membuat sebarang tempahan, boleh mengisi Order Form dengan klik di sini.

Untuk melihat senarai produk Shaklee yang lain, boleh rujuk ke Catalogue.

Andai terdapat sebarang persoalan atau inginkan konsultasi, sila isi Contact Form di bawah atau boleh terus menghubungi saya ye.

Terima kasih 🙂

New-Name-Card

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

0 thoughts on “Magic ESP Pada Ibu Menyusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge