• Putrajaya, Malaysia
  • June 4, 2023

Kenapa Ostematrix Penting Bagi Ibu Yang Menyusu?

Ostematrix Shaklee Kalsium Terbaik Malaysia

Sebab utama Ostematrix menjadi vitamin yang dicadangkan di dalam Set Penyusuan Shaklee ni adalah kerana Ostematrix mengandungi kalsium. Kalsium pula merupakan komponen utama dalam susu ibu. Kalau nak tahu, tanpa kalsium, maka takkan terhasil susu ibu. Jadi, sah-sah Ostematrix untuk menjadi salah satu MILK BOOSTER kan?

Ostematrix ni pun berperanan penting kalau susu mula drop sewaktu period. Kenapa ye?

Sewaktu period, tubuh kita akan kehilangan banyak darah. Jadi kalsium akan replenish darah yang dah keluar kerana salah satu fungsi kalsium adalah menggantikan darah yang hilang. Kalsium juga disarankan kepada ibu hamil bagi mengurangkan risiko tumpah darah sewaktu bersalin. Di samping turut membantu pembentukan tali pusat (blood clot) yang baik.

Ostematrix juga membantu mengatasi rasa-rasa lenguh badan ibu yang menyusu kerana ianya mengandungi kalsium yang memadatkan tulang. Rasa sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan ni berpunca kerana apabila ibu menyusukan anak, tubuh akan menghasilkan susu menggunakan kalsium dari badan.

Sekiranya para ibu jarang minum susu atau makan sayur segar, tubuh akan kekurangan kalsium, jadi tubuh akan mengambil kalsium dari tulang dan gigi dan sebagainya. Sebab tulah ibu menyusu cepat mengantuk, letih dan sakit serta lenguh-lenguh badan. Jadi, Ostematrix lah penyelesaiannya.

Untuk mengetahui vitamin lengkap bagi ibu menyusu, boleh ke Set Penyusuan Shaklee.

Jom ibu-ibu, kita jaga kesihatan tubuh badan kita demi si manja tersayang. Kita usaha kekalkan kalsium dalam badan dengan pengambilan Ostematrix Shaklee.

 

BERMINAT UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH KEKURANGAN KALSIUM ANDA?

 

Hubungi saya pada nombor yang tertera atau isi Contact Form di bawah.

Terima kasih ūüôā

shaklee contact number

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge