• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Masih lagi bercerita pasal puasa. Bulan puasa adalah bulan untuk menambah amal. Bulan puasa juga adalah bulan yang sepatutnya menjadikan umat Islam semakin bertenaga, cergas dan berkobar-kobar memburu cita-cita. Tapi ramai pula di kalangan kita yang bertukar menjadi letih lesu dan tidak bermaya pada bulan puasa.

Sebelum ni saya ada share kan tentang Tips Mengelakkan Dehidrasi Pada Bulan Puasa. Salah satu punca keletihan ialah sebab badan kita kehilangan air akibat berlakunya dehidrasi dalam tubuh.

Selain daripada minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong, Performance Drink adalah salah satu alternatif untuk mengekalkan bendalir dalam tubuh.

Performance Drink merupakan minuman elektrolit yang sangat baik untuk tubuh kita. Antara elektrolit utama dalam tubuh kita ialah Sodium Ion, Chloride Ion, Magnesium Ion, Calcium Ion, Potassium Ion.

Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yang digunakan oleh saraf dan otot-otot badan.

Performance Drink ni SATU-SATUNYA minuman isotonik yang kurang gula, bebas karbonat, bebas perasa dan bebas pewarna tiruan.

 

Performance Drink untuk berpuasa

 

Kelebihan Performance Drink Shaklee

1) Performance Drink mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama hidrasi yang lain.

2) Campuran Elektrolit OPTI-LYTE proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

3) Performan Drink terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air.

4) Terbukti secara klinikal; Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan Performance Drink Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dan meningkatkan stamina.

5) Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis atau sebarang pengawet tambahan.

Nampak tak betapa seriusnya kita perlu menjaga keseimbangan elektrolit dalam badan? Kalau dibiarkan, hidrasi boleh membawa maut. Di antara tanda-tanda lain hidrasi yang agak kritikal ialah rasa mual, kulit bibir yang menggelupas dan rasa haus yang terlampau.

Perkara yang selama ini kita pandang remeh, jangan terus dibiarkan. Sungguh malang kalau kita menghadapi musibah akibat sesuatu perkara yang kita boleh elak. Oleh itu, lebih baik mencegah daripada mengubati sesuatu yang dah parah. Ye tak?

Tapi ingat, kalau nak cari sebarang minuman atau penambah tenaga segera, carilah sesuatu yang semulajadi serta bebas daripada bahan sintetik. Takdelah menanggung kesan kesihatan jangka panjang pulak. Nak sihat, biar sihat secara bijaksana 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: KurusLangsingSebelumRaya

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

13 thoughts on “Minuman Isotonik Penambah Tenaga Bebas Karbonat, Perasa & Pewarna Tiruan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge