• Putrajaya, Malaysia
  • September 29, 2022
cara cegah demam denggi

Tips Rawatan dan Pencegahan Denggi Agar Tidak Terus Menular

Kes Denggi di negara kita ni dah jadi macam fenomena. Bukan fenomena best pun tapi fenomena peningkatan yang sangat luar biasa tinggi. Menurut Utusan Malaysia, bagi tempoh Januari sehingga 28 Jun …

Tips atasi stress dengan berkesan

3 Cara Mudah Hilangkan Stress Agar Hidup Lebih Bahagia

Stress boleh menjadi punca kematian. Gulp! Biar betul? Memang betul, stress atau tekanan hidup yang tidak dikawal boleh menjejaskan kesihatan. Apabila stress, hormon dalam tubuh kita pun akan terganggu. Hormon yang …

Shaklee berkesan merawat penyakit

Perbezaan Shaklee Sehingga Menjadi Satu Produk Luar Biasa; Ye Tak Ni?

Sana-sini asyik duk bercakap pasal Shaklee jer. Malah Shaklee sekarang dah jadi semacam satu fenomena. Google jer pasal masalah kesihatan, mesti produk Shaklee yang memenuhi ruangan senarai website yang tertera. Jadi …

Cara Hilang Keletihan Sewaktu Mengandung

Wanita Hamil 7 Bulan Mampu Tawan Candi Borobudur

Kehamilan pada trimester ke-3 sering menyebabkan seseorang wanita tu cepat berasa letih dan sukar bergerak. Biasanya disebabkan faktor kandungan serta berat badan yang semakin bertambah. Mana tak penat kan, bawak baby …

Wheel Of Life

Kelas WOL iReach Yang Super Awesome

Kelas WOL iReach ni sebenarnya diadakan pada hari Ahad, 15 Februari yang lalu. Memang nak buat entri pasal kelas ni tapi tak berkesempatan sebab beri laluan kepada video testimoni Shaklee Effect …

Tips hilangkan mengantuk tanpa dadah

Cara Hilangkan Mengantuk Sampai Hilang Fokus Tanpa Dadah

Biasanya kalau rasa keletihan untuk menyiapkan kerja, kita suka minum kopi. Kopi dikatakan menjadi salah satu cara untuk tahan rasa mengantuk dan penat. Memang ramai yang mengakui kopi mampu buat mereka …

Tips atasi senggugut dengan cepat

Cara Ubati Sakit Senggugut Macam Nak Patah Pinggang Dengan Cepat

Siapa pernah kene senggugut? Senggugut ni adalah masalah yang biasa berlaku kepada wanita dewasa atau gadis remaja yang telah datang period. Tahap kesakitan senggugut ni berbeza pada setiap individu. Tapi ada …

tips mengurangkan bacaan darah tinggi

Ubat Darah Tinggi Suami Tanpa Kesan Jangka Panjang

Sebagai seorang isteri, kalau suami dah disahkan mengidap penyakit darah tinggi, mesti hati mulai gusar. Tambah-tambah lagi mengenangkan anak-anak kecil yang sedang membesar. Pesakit yang berada pada tahap kronik terpaksa bergantung …

cara melebatkan rambut

Cara Atasi Rambut Gugur Kronik Wanita Bertudung

Rambut adalah mahkota seseorang wanita. Walaupun kita bertudung, rambut gugur ni tetap menjadi kerisauan kita. Tambah-tambah lagi jika telah bersuami. Bila keluar rumah, memang nampak cantik bertudung, tapi bila dah berada …

keberkesanan shaklee meningkatkan tahap kesihatan individu dan keluarga

Video Testimoni Wajib Tengok; Pengakuan Dari Hati Mereka

Testimoni secara lisan, pengakuan daripada individu yang telah merasa kesannya terhadap diri atau keluarga dan orang tersayang. Sebab effect tersebutlah, hidup mereka telah berubah. Berubah kepada lebih baik, bahagia dan gembira. …