• Putrajaya, Malaysia
  • May 25, 2024

PANDUAN PRODUK 2013

Misi Kami: Kami memberikan kehidupan yang lebih sihat kepada setiap insan dan kehidupan yang lebih baik kepada sesiapa jua.

 

CEO Shaklee Coorperation

Buat Tatapan Keluarga Shaklee,

 

Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita. Sama ada penampilan luaran, perasaan dalaman dan kejayaan seseorang , semuanya bergantung kepada kesihatan. Di Shaklee, kami tahu kesihatan yang baik menjadi tunggak kebahagiaan hidup dan jangka hayat yang lebih panjang.

Justeru itu, sebagai sebuah syarikat nutrisi semulajadi No. 1 di Amerika Syarikat, kami amat berbesar hati kerana dapat menawarkan anda rangkaian produk kesihatan yang dapat membantu meningkatkan taraf kualiti kesihatan dan kehidupan anda.

 

Dalam tahun 1915, Dr. Shaklee telah mencipta antara salah satu multivitamin pertama dan sejak itu kami meneruskan usaha murni tersebut dengan mencipta produk kesihatan semulajadi yang lain.

Antaranya adalah mencipta pengasingan protein yang pertama seumpamanya , menjadi salah satu peneraju dalam penghasilan minyak ikan; dan produk revolusi Shaklee iaitu Vivix dan Cinch.

Kami juga telah melaburkan hampir 300 juta dollar Amerika dalam bidang pembangunan dan penyelidikan.

Kami hanya menggunakan sumber asli terpilih dengan kualiti terbaik yang ada, dan sentiasa meneroka dalam pengumpulan penemuan-penemuan kajian sains terbaik dunia untuk memberikan produk yang Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan Dan Sentiasa Mesra Alam. Ini kerana kami amat prihatin dalam kebajikan kesihatan anda dan keluarga.

 

Dalam pada itu, kami jugak rancak dalam menjaga kesihatan alam sekitar. Shaklee telah mencipta bahan pencuci rumusan biorosot bebas toksik pertama di Amerika Syarikat.

Kami juga telah menjadi syarikat pertama dunia yang disahkan sebagai Climate Neutral dalam menyekat pengeluaran karbon yang menghasilkan impak sifar pada alam sekitar.

Selain itu, kami telah berjaya mencapai sasaran kempen menanan 1 juta pokok dengan kerjasama penerima anugerah Nobel Peace 2004, Dr. Wangari Maathai. Ini adalah kerana kami percaya, bila kita telah mengambil sumber alam terbaik untuk mencipta produk kesihatan untuk manusia, maka kita perlu kembalikan apa yang telah kita ambil darinya.

 

Dan hari ini kami merupakan komuniti yang pesat berkembang melebihi 1.2 juta orang di seluruh dunia dengan berkongsi pelbagai produk yang dapat membantu orang ramai mengubah nasib masa depan dari segi kesihatan juga kewangan.

Misi dan hasrat kami adalah menawarkan peluang untuk setiap insan kembali menanam impian, membantu orang lain meraih pendapatan dan mencapai kebebasan kewangan hanya dengan berkongsi produk pada yang menginginkannya. Kami gelarkannya sebagai Social Marketing  dan kami telah lama dan berjaya melakukannya lebih 55 tahun yang lalu.

 

Kami harap buku Panduan Produk ini dapat memberi serba sedikit pengetahuan tentang dunia kesihatan, dan kami jemput anda bersama kami menyelami kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik.

 

Salam hormat

 

ROGER BARNETT

Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif

Shaklee Corporation

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “Perutusan CEO Shaklee Coorperation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge