• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024
cara untuk anak sihat dan berselera

Cara Atasi Masalah Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Nursery

Masalah utama anak-anak yang sedang membesar adalah dari segi pemakanan serta imun tubuh melawan penyakit. Lagi mencabar apabila ibu pula merupakan wanita bekerja yang terpaksa menempatkan anak di nursery.   Anak …

cara menjaga bayi pramatang

Cabaran Menyusu Anak Pramatang, Bagaimana Menghadapinya?

Melahirkan bayi pramatang memang betul-betul menguji kesabaran, ketenangan serta ketahanan mental seseorang ibu. Sebabnya anak tersebut perlu dimasukkan ke dalam inkubator dan perkembangannya perlu diawasi dengan betul-betul teliti. Mestilah ibu yang …

Cara Buatkan Suami Makin Sayang Isteri

Rahsia Isteri Tambat Hati Suami Kaw-kaw Yang Bukan Rahsia Lagi

Salah satu cara untuk menambat hati suami ialah melakukan aktiviti yang paling digemari oleh suami bersama-sama. Of course lah kan, orang tersayang dan paling dekat support hobi kita, mesti kita suka, …

tips kekal bertenaga sewaktu hamil

Cergas Semasa Puasa, Walaupun Sarat Mengandung

Puasa dah dekat? Memang terasa dekat bila ada puasa yang belum diganti. Tup tup, eh, esok dah Ramadan? Memang ramai yang tidak dapat berpuasa penuh akibat masalah kesihatan, termasuklah ibu mengandung. …

cara kekal bertenaga selepas travel

Tips Cergas Selalu Pencinta Travel Agar Tidak Letih Melepek Lagi

Dengar atau terbaca kisah orang yang selalu outstation atau travel ni, memang rasa  syok dan best semacam jer. Hidup pun terasa wahhh, agak stylo dan macam glamer jer dapat jejak kaki …

Tips Elak Sembelit Letih Dan Stres Berpantang

Cara Berpantang Tanpa Trauma Sembelit, Letih & Luka Berpanjangan

Sembelit boleh dikatakan musuh utama ibu-ibu sewaktu berpantang. Malah macam-macam cara dilakukan untuk mengelakkan sembelit semasa pantang, namun ada yang tidak berkesan. Sebab tulah ada di kalangan para ibu yang serik …

Ayam Panggang Lada Hitam

Honey Roasted Chicken With Rosemary & Lemon

Hari Jumaat lepas terasa nak masak ala-ala western gitu. So, saya carilah resipi ayam panggang. Resipi asal simple jer. Lepas gabung itu ini, maka lahirlah Honey Roasted Chicken With Rosemary & …

tips atasi gastrik

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Sembuh Tanpa Sengaja; Apa Rahsianya?

Gastrik ni memang masalah biasa zaman sekarang. Dunia yang penuh kesibukan. Ada kes orang terkena gastrik sebab nak kurus (crash diet & skip makan), ada yang sebab tak sempat makan. Sekali …

cara rawat barah buah dada alternatif islam

Cara Rawat Barah Payudara Melalui Rawatan Alternatif Islam

Jumaat akhir bulan lepas, kebetulan adik saya datang ke rumah, beliau ada membuka siaran TV 9. Rancangan Syifa’ Wanita yang dikelolakan oleh pengamal perubatan alternatif Islam terkenal iaitu Ustaz Sharhan Shafie. …

Cara Hilangkan Tangan Kering Dan Kasar Akibat Pencuci Pinggan

Pencuci pinggan mangkuk yang banyak dijual di pasaran sering menjadi punca tapak tangan menjadi kering dan kasar. Dahlah tangan kasar dan kering, kalau lagi lama memang boleh merekah. Bila dah merekah …