• Putrajaya, Malaysia
  • May 19, 2024

Sembelit boleh dikatakan musuh utama ibu-ibu sewaktu berpantang. Malah macam-macam cara dilakukan untuk mengelakkan sembelit semasa pantang, namun ada yang tidak berkesan.

Sebab tulah ada di kalangan para ibu yang serik nak bersalin lagi akibat tak tertanggung seksanya sembelit sewaktu berpantang. Ni tak termasuk kesakitan luka bersalin yang lambat sembuh, keletihan tubuh badan yang melampau.

Perkara yang tak boleh nak elak bagi ibu yang mengandung ni ialah pertambahan berat badan yang sukar turun selepas bersalin.

Bila campur itu ini, memang boleh buat trauma nak bersalin lagi.

 

Pengalaman Berpantang Anak Sulung & Ke-2 Yang Sangat Berbeza

Bagaimana Puan Khadeejah yang sangat terseksa sembelit dan keletihan sewaktu berpantang anak pertama boleh berasa takjub dan terkejut sangat bila berpantang anak ke-2?

 

 

Bayangkan daripada sembelit yang amat dasyat, keletihan melampau, moody, nifas 60 hari sewaktu anak sulung, langsung tak sembelit sama sekali, langsung tak letih walaupun beliau tak berpanas langsung dengan bengkung, stoking dan sweater. Gigil-gigil badan pun langsung tidak.

Itu adalah pengalaman seterusnya berpantang anak ke-2 beliau.

Terus bertukar sama sekali!

Body beliau pun bukan main slim melim lagi. Mesti kita duk fikir, apalah tips kurus lepas bersalin yang Puan Khadeejah amalkan ni kan? Rupa-rupanya, mudah sangat.

 

Suplemen Bantu Berpantang Tanpa Sembelit & Lebih Sihat Bertenaga

Apa yang beliau amalkan di dalam Set Pantang Shaklee yang terdiri daripada 5 jenis suplemen termasuk hot item iaitu ESP.

 

Kebetulan pula Mac tahun ni promosi berganda ESP, iaitu Buy 6 Free 1 ESP atau buy 2 ESP Get 5% Off, jadi, kalau nak berjimat, memang boleh buat stok. Boleh diamalkan dari mengandung sampai habis pantang.

Bukan ibu jer yang sihat, baby pun dapat manfaat 🙂

 

Berbalik pengalaman Puan Khadeejah tadi, saya yakin, para ibu malah bapa-bapa dan para bakal bapa yang tengok video tu mesti turut rasa teruja kan?

Kalau kita dah tahu ada jalan untuk berpantang dengan rasa bahagia tanpa sembelit dan keletihan melampau, kenapa tidak dicuba cara tersebut, betul tak?

 

Nak Tahu Sharing Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Ibu sihat, keluarga bahagia, ibu bijak, rumahtangga sejahtera 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

8 thoughts on “Cara Berpantang Tanpa Trauma Sembelit, Letih & Luka Berpanjangan

  1. salam tahniah kak imah..
    nice sharing.. penah rs dah pglm ngeri ni… insyaAllah pantang kali ni pd awal ramadhan nnt..akn cuba gn supplemen ni.. teruskan sharing for caring sis ♥♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge