• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Puasa dah dekat? Memang terasa dekat bila ada puasa yang belum diganti. Tup tup, eh, esok dah Ramadan? Memang ramai yang tidak dapat berpuasa penuh akibat masalah kesihatan, termasuklah ibu mengandung. Biasanya akibat keletihan.

Tapi ada jer orang sakit dan ibu hamil yang dapat berpuasa sebulan Ramadan.

 

Cara Atasi Keletihan & Kelesuan Puasa Ibu Mengandung

Macam pengalaman yang dikongsi oleh Puan Haridah Sahri ni, sewaktu beliau mengandungkan anak ke-4 dulu, memang beliau mengalami masalah keletihan dan kelesuan yang agak teruk.

Dalam usia 34 tahun, dengan 3 orang lagi anak-anak yang masih memerlukan perhatian, memang membuatkan beliau sentiasa kepenatan.

Memang beliau risau sangat mengenangkan bulan Ramadan yang bakal tiba. Bulan Rejab dan Syaa’ban memang beliau tak dapat puasa. Macam manalah dengan bulan Ramadan ni?

Jom ikuti pengalaman beliau yang akhirnya dapat juga menunaikan ibadah puasa.

 

 

Beliau start ambil ESP pada hari pertama Ramadan. Yang menakjubkan tu, sampai petang boleh bertahan.  Yang best lagi tu, bukan sahaja rasa bertenaga, siap boleh puasa 30 hari penuh bulan Ramadan.

Memandangkan beliau sedang hamil, jadi beliau mengambil Set Premium Hamil termasuklah ESP tadi.

 

Sebut pasal ESP, kebetulan pula Mac tahun ni promosi berganda ESP, iaitu Buy 6 Free 1 ESP atau buy 2 ESP Get 5% Off. Boleh ambil peluang kalau nak berjimat. 🙂

 

Hasilnya, anak yang lahir kali ni, versionnya agak lain sikit berbanding 3 orang anak yang pertama beliau.

Badan dan kaki baby ke-4 ni lebih kuat, 3 bulan dah berpusing, 6 bulan dah merangkak. Yang ketaranya lagi kulit baby beliau lebih putih dan gebu.

Itu dia, ibu manalah yang tak bersyukur dan happy giler bila anak yang dilahirkan sihat sejahtera serta mempunyai tumbesaran yang sangat memberangsangkan kan?

Ibu sendiri pula semakin sihat, ceria dan happy. Tiada lagi keletihan sewaktu hamil, sekaligus tiada juga masalah sewaktu berpantang 🙂

 

Nak Tahu Sharing Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Ibu sihat, keluarga bahagia, ibu bijak, rumahtangga sejahtera 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

6 thoughts on “Cergas Semasa Puasa, Walaupun Sarat Mengandung

    1. Inshaa Allah saya target at least 1 hari 1 entry

      Alhamdulillah, Shaklee adalah suplemen semulajadi terbaik, asalkan ikut panduan pemakanan yang betul

      Apa-apa pun sihat dan sakit adalah dengan izin-Nya, kita hanyalah berikhtiar untuk sentiasa menjaga nikmat kesihatan sebagai salah satu tanda kesyukuran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge