• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Melahirkan bayi pramatang memang betul-betul menguji kesabaran, ketenangan serta ketahanan mental seseorang ibu. Sebabnya anak tersebut perlu dimasukkan ke dalam inkubator dan perkembangannya perlu diawasi dengan betul-betul teliti.

Mestilah ibu yang sedang berpantang akan risau memikirkan anak yang biasanya akan ditempatkan ke NICU. Bimbang adakah bayi yang tidak cukup bulan ni akan membesar seperti bayi-bayi yang lain.

 

Susu Ibu Bantu Tambah Berat Bayi Pramatang Lebih Pantas

Biasanya doktor sangat mengesyorkan agar bayi pramatang ni diberikan susu ibu supaya berat badan cepat bertambah. Lagi cepat bayi bertambah berat, lagi cepatlah boleh keluar daripada inkubator.

Lagipun organ penghadaman bayi pramatang ni masih belum betul-betul matang. Maka, pilihan terbaiknya sudah semestinya susu ibu.

Cabarannya pula, biasanya sewaktu melahirkan bayi pramatang, susu ibu masih belum ada lagi. Kalau si ibu stress dan sering keletihan, bertambah-tambahlah sukar susu nak keluar.

Jom kita ikuti perkongsian Puan Adilah A Kassim yang mengharungi cabaran getir menyusukan bayi pramatang beliau.

 

 

Atasi Cabaran Menyusukan Bayi Pramatang

Memang betul, nak beri bayi pramatang susu badan, ibu pun perlu jaga makan dan kesihatan diri sendiri. Bayi memang agak sensitif dengan apa yang ibu makan, apatah lagi bayi pramatang.

Set Pantang Shaklee & Set Menyusu Shaklee telah banyak berjasa membantu Puan Hidayah A Kassim mengharungi saat-saat getir berpantang tanpa jamu akibat mengalami hypertension.

Pada mulanya, dalam seminggu beliau makan Set Pantang Shaklee, beliau dapat rasakan badan semakin kuat serta luka bersalin cepat sembuh. Jadinya, sepanjang berada di hospital, memang beliau amalkan Set Pantang tersebut.

Keyakinan serta kepuasan hati beliau dengan keberkesanan Shaklee membuatkan beliau tidak teragak-agak untuk menambah Set Menyusu Shaklee pula.

Beliau sangat terkesan apabila Shaklee membantu beliau menyusukan anak pramatang beliau. Itulah ibu, demi anak tercinta, sanggup dilakukan apa sahaja.

NOTA: Konsep asas menyusu iaitu Supply vs Demand perlu dipraktikkan sentiasa.

 

Nak Tahu Sharing Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Ibu sihat, keluarga bahagia, ibu bijak, rumahtangga sejahtera 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

4 thoughts on “Cabaran Menyusu Anak Pramatang, Bagaimana Menghadapinya?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge