• Putrajaya, Malaysia
  • February 28, 2024

Biasanya kalau rasa keletihan untuk menyiapkan kerja, kita suka minum kopi. Kopi dikatakan menjadi salah satu cara untuk tahan rasa mengantuk dan penat. Memang ramai yang mengakui kopi mampu buat mereka berjaga sepanjang malam atau menyiapkan kerja sepanjang hari.

Tapi tak semua orang boleh bertahan dengan kopi, termasuklah diri saya. Elok-elok jer lepas minum kopi, boleh tidur tanpa rasa bersalah…haha

Tahukah anda bahawa terlalu banyak kafein juga tak bagus untuk kesihatan. Kafein ni boleh menghalang penyerapan zat ke dalam tubuh. Untuk tulang pun tak berapa elok. Jadi macam mana nak hilangkan mengantuk tapi kekal sihat?

Kalau nak tahu, jom kita sama-sama lihat video perkongsian daripada Puan Maria Awi ni, bagaimana beliau boleh berjaga malam dan kekal fokus. Siap tengah hamil lagi.

 

 

Beliau amalkan energy booster kalau perlu stay back untuk siapkan sebarang kerja. Maklumlah kan, kalau kita seorang ibu yang ada anak kecil, waktu yang paling sesuai nak settlekan kerja kita adalah time anak-anak tidur. Aman-damai masa tu.

Samalah kalau kita ni bekerja atau sibuk di waktu siang. Jadi, malamlah pilihan terbaik untuk melaksanakan sesuatu perkara yang masih tertangguh.

Tapi selalunya tengah malam ke atas lah. Time ni selalunya bantal pun nampak macam dah melambai-lambai kat kita….hehe

Sebenarnya, saya pun kalau minum Energy Bosster ni, boleh berjaga sepanjang malam. Esok kan tu, Alhamdulillah, masih segar-bugar.

Apa yang paling penting, Energy Bosster  yang tinggi antioksidan ini tidak megandungi bahan kimia berbahaya, steroid atau dadah. Ianya semulajadi. Jadi, takdelah kesan jangka panjang pada kesihatan.

Bonus dia, di samping bantu untuk atasi rasa megantuk, Cinch Tea turut membantu untuk kurangkan berat badan sebab ia akan boost kan kita punya metabolisma. Best ke best?  😀

 

Nak Tahu Sharing Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

12 thoughts on “Cara Hilangkan Mengantuk Sampai Hilang Fokus Tanpa Dadah

  1. Ambe belum penah cuba lagi tea ni.
    Cuma beberapa supplement shaklee lain saja.
    Kalau dikira ngantuk tu, agak kurang sebab saya amalkan ostematrix sebelum tido.
    Lepas bangun rasa segar dan tak sakit-sakit badan. Time kat opis pun leh tahan lagi. Cuma lepas waktu tgh hari saja akan mai balik ngantuknya. Hehehee…kenyang makan kot.
    mohdridzwan recently posted…Teka-Teki Paling Susah Di DuniaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge