• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024

Sekarang ni kesedaran tentang betapa pentingnya memberi susu badan kepada bayi yang baru lahir menunjukkan perkembangan yang sangat memberangsangkan. Sudah ramai para ibu yang berhajat untuk menyusukan bayi sehingga berusia 2 tahun.

Namun, di sebalik semua itu, banyak cabaran yang dihadapi sehinggakan hasrat murni terbantut di tengah jalan. Susu badan yang tiba-tiba merudum menyebabkan para ibu terus mencari susu formula sebagai ganti.

Di saat semakin ramai ibu di luar sana bersungguh-sungguh menjayakan menyusuan susu badan ni, takkan kita dengan mudah menyerah kalah?

Jom kita saksikan pengalaman ibu cekal ini yang mengalami kekurangan susu yang agak kritikal, akhirnya dapat kumpul stok susu yang melimpah-ruah.

 

 

Menurut Puan Farah Wahida, beliau mengamalkan Set Menyusu Shaklee. Salah satu yang ada dalam set ni ialah ESP

 

Kebetulan pula Mac tahun ni promosi berganda ESP, iaitu Buy 6 Free 1 ESP atau buy 2 ESP Get 5% Off. Boleh ambil peluang kalau nak berjimat. 🙂

 

Tapi jangan berharap kepada vitamin nak banyakkan susu jer tau! Kenapa pulak???

Apa yang sangat penting dalam penyusuan susu ibu adalah memahami terlebih dahulu konsep ada permintaan, maka akan ada pengeluaran (supply vs demand).

Satu lagi, kaedah power pumping pun sangat-sangat membantu untuk membanyakkan susu badan. Yang penting kene sabar dan konsisten.

Jadi, jangan bergantung kepada pengambilan suplemen menyusu atau milk booster semata-mata, perkara utama penyusuan diabaikan.

 

Nak Tahu Sharing Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Happy Breastfeeding, Mommies!!!

 

Ibu sihat, keluarga bahagia, ibu bijak, rumahtangga sejahtera 🙂

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “Cara Banyakkan Susu Badan Yang Tiba-tiba Merudum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge