• Putrajaya, Malaysia
  • May 25, 2024
cara elakkan anemia semasa mengandung

Cara Tingkatkan HB Semasa Hamil Agar Tidak Terkena Anemia

Anemia ni adalah salah satu komplikasi yang sering berlaku sewaktu hamil. Anemia atau sering disebut HB (hemoglobin) rendah. Anemia terjadi bila kandungan hemoglobin (sel darah merah) menjadi rendah. Sel darah merah …

Diet Harian Yang Disarankan Kepada Pengidap Endometriosis

Pengambilan makanan harian berkait rapat dengan sistem pertahanan badan bagi pengidap endometriosis. Jadi diet yang bersesuaian perlu dikawal agar penyakit endometriosis ni tidak berulang.   Makanan Yang Dicadangkan Kepada Pengidap Endometrisis …

Tips susu badan melimpah ruah

Cara Banyakkan Susu Badan Yang Tiba-tiba Merudum

Sekarang ni kesedaran tentang betapa pentingnya memberi susu badan kepada bayi yang baru lahir menunjukkan perkembangan yang sangat memberangsangkan. Sudah ramai para ibu yang berhajat untuk menyusukan bayi sehingga berusia 2 …

tips hilangkan parut chicken pox dengan cepat

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Buruk Dengan Cepat

Chicken Pox ni adalah penyakit kulit yang berjangkit. Kalau tak pernah kene masa kecil-kecil dulu, bersedialah nak kene jangkit andai kata ada di antara ahli keluarga yang menghidapinya. Tapi ada jer …

Tips Dapatkan Kitaran Haid Normal

Cara Betulkan Kitaran Period (Haid) Agar Jiwa Tidak Kacau Lagi

Salah satu petanda hormon yang stabil adalah seseorang wanita itu mempunyai kitaran haid yang teratur. Namun demikian, sekarang ni, ramai wanita yang mempunyai kitaran haid yang abnormal. Banyak gangguan dalaman dan …

Tips Besarkan, Anjalkan dan Montokkan Payudara

Suplemen Untuk Dapatkan Payudara Yang Tegang, Montok & Anjal

Wanita sanggup lakukan apa sahaja untuk dapatkan payudara yang cantik dan menarik. Aset yang menjadi lambang kewanitaan ni sebenarnya menambahkan lagi keyakinan diri seseorang wanita. Terasa diri sebagai wanita sejati. Dalam …

Tips Besarkan, Anjalkan dan Montokkan Payudara

Cara Atasi Masalah Payudara Kendur Agar Kembali Anjal Semulajadi

Masalah dalaman wanita adalah perkara yang agak sensitif untuk dibincangkan. Sensitif sebabnya kebanyakkan wanita akan rasa malu untuk berjumpa doktor bagi menyatakan masalah tersebut. Contohnya, wanita yang lepas bersalin selaluinya menghadapai …

supplement bantu rawat soft tiisue injury

Suplemen Bagi Pengidap Soft Tissue Injury Tanpa Dadah & Pembedahan

Soft Tissue Injury (STI) boleh terkena pada mana-mana bahagian badan kita. Menurut video yang dikongsikan oleh Puan Zeti Hafiza, suami beliau, Encik Abd Halim, hampir lumpuh akibat mengalami kecederaan STI ni. …

Cara merawat soft tiisue injury

Rawatan Bagi Pengidap Soft Tissue Injury Agar Tidak Melarat

Sebelum ni saya ada berkongsi video tentang bagaimana pengalaman Puan Zeti Hafiza menangani masalah Soft Tiisue Injury (STI) suami beliau yang hampir lumpuh. Kali ni saya nak share berkenaan rawatan yang …

tips cegah lumpuh

Suami Ahli Sukan Yang Hampir Lumpuh Akibat Soft Tissue Injury

Walaupun bersukan menjadikan kita semakin sihat dan fit, namun orang yang kuat bersukan juga boleh menjadi lumpuh. Macam mana tu? Jom kita layan perkongsian video daripada Puan Zeti Hafiza tentang suaminya, …