• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Kes Denggi di negara kita ni dah jadi macam fenomena. Bukan fenomena best pun tapi fenomena peningkatan yang sangat luar biasa tinggi. Menurut Utusan Malaysia, bagi tempoh Januari sehingga 28 Jun 2014 sahaja, ia meningkat sebanyak 246%, iaitu 44, 518 kes berbanding tahun 2013. Pening dah semua orang terutamanya pihak KKM nak cari solusi terbaik untuk mencegah dan merawat Denggi dari terus berleluasa.

Memang dah satu negara terkena serangan Denggi ni. Macam kat kawasan saya di area Putrajaya ni, pernah dalam seminggu, beberapa kali pegawai kesihatan datang buat fogging. Jadi nampak tak betapa seriusnya kes Denggi yang telah menular di negara kita?

Jangan main-main, Denggi ni sangat bahaya kerana andai tidak dirawat, ia boleh membawa maut.

Sebelum pergi lebih jauh lagi, baik kita dengar penjelasan daripada Nutritionist Shaklee, Puan Siti Sarah ni bagaimana nak tangani Denggi. Tak kiralah untuk merawat atau mencegahnya:-

 

 

Bila berkait dengan Denggi ni, persoalan yang paling penting dan perlu kita ambil tahu ialah:-

1) Apa nak buat kalau dah terkena Denggi?

2) Apakah suplemen yang boleh bantu pesakit Denggi?

3) Cara mencegah Denggi.

Dalam banyak-banyak persoalan ni, nombor 3 lah yang paling penting. Lebih baik kita mencegah sebelum terkena. Jadi perlu tingkatkan imun tubuh kita.

Bagaimana cara nak tingkatkan imun tubuh tu ada dijelaskan oleh Puan Siti Sarah kat dalam video di atas. Malah cara merawat Denggi pun turut beliau jelaskan.

Jadi lebih baik kita bertindak sekarang, jangan salahkan nyamuk, jangan bakar kelambu, yang penting kita jaga kebersihan rumah serta jaga kesihatan diri.

 

Nak Tahu Sharing Lain Tentang Keberkesanan Shaklee Terhadap Tahap Kesihatan?

Video Testimoni Wajib Tengok, Luahan Daripada Hati Yang Paling Dalam. Semuanya ringkas, padat dan menarik 🙂

 

Rawat Denggi Yang Tak Diundang, Cegah Aedes Dari Datang!

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

9 thoughts on “Tips Rawatan dan Pencegahan Denggi Agar Tidak Terus Menular

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge