• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Mempunyai kulit anjal, sihat dan cantik tanpa sebarang cela adalah impian setiap orang terutamanya para wanita. Namun demikian, seiring dengan pertambahan usia dan isu kesihatan serta pencemaran yang berlaku di persekitaran kita, pelbagai masalah kulit seperti jerawat, jeragat, parut, kulit kering, berminyak dan kusam sering menghantui kita.


Selain daripada Vitamin C, Protein, Vitamin E dan B Complex yang sangat popular untuk kesihatan kulit, tahukah kalian yang Polifenol merupakan nutrisi yang sangat powerful dalam menyokong kesihatan, keanjalan dan keremajaan kulit kita?

 

Polifenol ni merupakan sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. Polifenol berperanan memberikan warna sekaligus bertindak sebagai pelindung kepada tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan tersebut daripada sebarang jangkitan dan serangan penyakit.

 

Sekiranya kita konsisten mengambil polifenol, secara tidak langsung ia akan membantu mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan kita, melindungi sel-sel badan daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas termasuklah mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat, menggeleakkan fungsi jantung serta meningkatkan kesihatan kulit.

 

 

Campuran Sempurna Polifenol ResV

Kita sangat bertuah kerana polifenol dengan mudah boleh didapati di dalam ResV. ResV mengandungi tujuh bahan premium yang terdiri daripada Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Japanese Knotweed, Anggur Hitam, Buah Delima, Hampas Anggur serta Anggur Merah dan Chebulin Myrobalan (Buah Kaduka) yang menyokong kesihatan kulit dengan cara memberi kesan seperti:

• Mengurangkan kedutan dan garis halus pada kulit wajah.
• Kulit kelihatan lebih muda (beri kesan awet muda)
• Mengurangkan pembentukan pigmentasi (melindungi kulit wajah daripada rosak akibat radiasi ultraviolet dan serangan radikal bebas)
• Kulit yang lebih tegang dan anjal (dengan peningkatan pengeluaran kolagen)

 

Bagaimana Polifenol ResV Buatkan Awet Muda?

Polifenol merupakan gabungan bersama Resveratrol yang merupakan antioksidan yang membantu mengekalkan kesihatan dan keremajaan kulit dengan cara:

 

1. Menghentikan Penguraian Kolagen dan Elastin


Kajian telah menunjukkan bahaw polifenol membantu meneutralkan radikal bebas yang menguraikan kolagen dan elastin serta seterusnya mengakibatkan kulit kendurdan kurang anjal.Dengan polifenol yang bertindak sebagai penghalang radikal bebas, kolagen baru boleh dibentuk, dan kulit mampu membaiki selnya sendiri untuk kulit yang lebih sihat.

 

2. Melindungi Dari Kerosakan Akibat Pendedahan kepada Matahari

 

 


Polifenol membantu melindungi kulit kita daripada kerosakan akibat sinaran ultraviolet (UV) yang mengakibatkan kemusnahan kolagen dan elastin pada kadar yang lebih cepat. Polifenol juga berfungsi membantu mengurangkan keradangan dan seterusnya meningkatkan seri kulit.

 

Perasan tak, orang yang sering terdedah kepada matahari secara langsung, kulit mereka kelihatan kusam dan sering mengalami masalah jeragat.3. Menghalang Pembentukan Protein AGE


Produk Advanced Glycation End (AGE) asadalah sebatian berbahayayang terbentuk dalam badan dan makanan. Tahap yang Tingggi telah menunjuukan bahawa ia menyebabkan tekanan oksidatif serta keradangan yang menyumbang kepada pengurangan keanjalan, kedutan dan penuaan yang lebih cepat. Polifenol membantu menghalang pembentukannya supaya kita boleh kelihatan awet muda, jelita.

 

Kenapa Nak Awet Muda?


Tujuan sebenar kita mengamalkan polifenol ni adalah untuk mendapatkan kesihatan secara menyeluruh kerana ia bertindak sehingga ke peingkat sel badan kita. Apabila sel sihat, maka seluruh organ dan sistem badan termasuk kulit dapat berfungsi secara fitrah dan optimum. Bukan nak menghalang penuaan tapi biarlah aging gracefully.

 

Kita tidak mahu tua sebelum masanya. Usia sebenar 25 tapi usia biologi kita 45 dengan pelbagai isu kesihatan yang timbul. Inilah yang mahu dielakkan. Jadi, amalkanlah polienol ResV ni secara konsisten untuk kita mendapat kesihatan seluruh badan termasuk kecantikan semulajadi kulit yang pasti tidak mengecewakan.

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM) – SID: 1001144

019-9377380

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #NextLevelBlogging #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi #kesihatanmenyeluruh

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

Join Ahli Shaklee – Daftar Sendiri

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge