• Putrajaya, Malaysia
  • June 18, 2024

Vivix dan ResV kedua-duanya merupakan campuran proprietari, daripada bahan ramuan botani semulajadi yang dipilih dengan teliti. Sama ada ResV atau Vivix, semuanya menawarkan spektrum polifenol yang luas untuk mengekalkan kesihatan yang baik, hasil daripada alam semulajadi kepada kita semua. Walaupun Vivix dan ResV terkenal sebagai makanan tambahan yang tinggi antioksidan, namun terdapat perbezaan antara kedua-duanya ini.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is beza-vivix-dan-resv-kebaikan-polifenol-dalam-shaklee-vivix-scaled-kandungan-vivix-resv-283x400.jpg

 

Perbezaan Antara Vivix dan ResV by Shaklee

Di antara perbezaan antara Vivix dan ResV adalah seperti berikut:

1. VIVIX dalam bentuk cecair, manakala RESV dalam bentuk soft gel.

2. VIVIX disyorkan untuk disimpan di dalam peti sejuk untuk menjamin kesegarannya, manakala RESV hanya perlu disimpan pada suhu bilik.

3. Vivix mudah tumpah sekiranya tidak diuruskan dengan betul sewaktu travel, manakala RESV lebih mudah untuk dibawa ke mana sahaja sewaktu travel

 

Tempoh Luput

4. VIVIX biasanya mempunyai tempoh luput (expiration date) dalam masa lebih kurang 12 bulan, manakala tempoh luput RESV lebih lama iaitu sehingga 24 bulan.

5. VIVIX mempunyai 4 bahan kandungan utama, manakala RESV pula mempunyai tujuh kandungan bahan utamanya.

6. VIVIX diletakkan di bawah kategori makanan dan tidak perlu berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), manakala RESV berdaftar di bawah KKM disebakan kandungan yang terdapat di dalam RESV perlu melalui pendaftaran KKM.

7. RESV 30% lebih powerful daripada Vivix. Padan pun kan sebab kandungan RESV pun lebih banyak.

 

Harga VIVIX dan RESV

8. VIVIX berharga RM498.75 di pasaran, manakala RESV berharga RM535.00. Tapi kalau beli VIVIX atau RESV ni memang terus dapat free membership, free shipping dan harga ahli terus. Harga ahli VIVIX ialah RM399, manakala harga ahli RESV ialah RM428.00. Banyak beza kan? Memang untung kalau join ahli. Kalau nak tahu juga, sekiranya beli dua botol sama ada VIVIX atau RESV, atau mix satu botol VIVIX dan satu botol RESV, bulan berikutnya kita layak dapat cash bonus. Dikreditkan terus ke dalam akaun kita. Best kan?

9. VIVIX lebih disyorkan kepada orang yang berusia, warga emas sebab VIVIX dalam bentuk cecair, mudah untuk ditelan. Manakala RESV boleh diambil oleh sesiapa sahaja.

10. VIVIX memberikan kesan lebih cepat, contohnya dari segi tenaga. Disebabkan Vivix adalah cecair, zatnya terus meresap dan menjalankan fungsinya di dalam tubuh kita. Manakala RESV pula mungkin akan ambil masa sedit. Namun setelah konsisten RESV, kita akan dapat rasa perubahan yang ketara terhadap badan dan tahap kesihatan kita, inshaaAllah. Ni berbalik kepada point nombor lima dan nombor tujuh.

 

Vivix dan ResV, Berbeza Dalam Serupa

Walaupun VIVIX dan RESV ni berbeza dalam beberapa perkara tetapi kedua-duanya mempunyai persamaan utama iaitu mampu bertindak sehingga ke peringkat sel DNA. VIVIX dan RESV ni sama-sama bertindak dengan 4 cara dalam memelihara, memulihkan, mengekalkan serta meningkatkan kesihatan kita.

Sebab tu, siapa yang amalkan RESV dan VIVIX atau lebih terkenal dengan panggilan ResVivix ni akan dapat merasai banyak perubahan positif kesihatan mereka. Sebabnya ResVivix bertindak ke peringkat paling dasar atau akar kesihatan iaitu sel DNA. Apabila sel DNA kita sihat, maka keseluruhan badan kita akan sihat.

Untuk mendapatkan kesihatan yang optimum, kita disarankan untuk mengamalkan ResVivix ni setiap hari. Vivix diambil pada waktu pagi untuk perlindungan sel badan kita daripada diserang radikal bebas seperti asap kenderaan, tabiat pemakanan, bahan pencuci di rumah dan sebagainya.

Manakala ResV pula disyorkan diamalkan pada waktu malam sebelul tidur untuk menyokong proses membaik pulih sebarang kerosakan sel. Ini kerana waktu tidurlah badan kita paling aktif malaksanakan proses pemulihan, termasuk meningkatkan sistem imun kita. Sebab itulah Vivix dan ResV ni sangat unik, terdapat kesamaan dalam perbezaan. 

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM) – SID: 1001144

019-9377380

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #NextLevelBlogging #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi #kesihatanmenyeluruh

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

Join Ahli Shaklee – Daftar Sendiri

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge