• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Vivix merupakan suplemen semulajadi yang juga dikenali sebagai tonik kesihatan yang dibangunkan oleh para saintis Shaklee. Vivix merupakan sebatian botani yang sangat tinggi kandungan polifenol yang merupakan antioksidan yang sangat powerful. Kandungan utama Vivix adalah Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry Eropah dan Polyganum Cuspidatum menjadikan ia sangat premiun dan unik di kalangan supplement lain keluaran Shaklee.

Vivix tidak akan dapat diperolehi daripada syarikat lain tau. Sekiranya kita inginkan khasiat plifenol secara optimum, kita takkan dapat daripada jenama lain. Ini disebabkan kerana Shaklee telah mempatenkan teknologi pembuatan Vivix daripada awal. Apabila dipatenkan, teknologi tersebut tidak boleh ditiru oleh mana-mana syarikat yang ada.

Syarikat lain biasanya menyediakan khasiat resveratrol tunggal sedangkan Vivix adalah gabungan polifenol dan resveratrol yang tiada tandingannya, inshaaAllah. Bertuah sungguh kerana bertemu dengan Vivix ni.

Vivix merupakan satu-satunya suppplement yang bertindak sehingga ke peringkat sel DNA menjadikan Vivix sangat unik berbanding supplement lain. Selain Vivix, ResV turut mempunyai keunikan yang sama.

 

Apa Itu DNA?

DNA ialah Asid Deoksiribonukleik merupakan komponen kimia utama kromosom dan menjadi bahan yang menghasilkan gen. Ada kalanya ia dikenali sebagai molekul warisan kerana DNA boleh mewariskan sifat-sifat daripada organisma induk (iaitu ibu bapa). Di dalam proses pembiakan, DNA bereplikasi dan hasilnya dipindahkan kepada zuriat. Sebab tu, kalau ada keraguan tentang status ahli keluarga, ujian DNA dijalankan bagi mendapatkan jawapan yang sahih tentang kaitan pertalian darah seseorang.

 

Kaitan DNA dan Kesihatan

Berbalik kepada kaitan DNA dan kesihatan, segala masalah kesihatan yang kita hadapi berpunca daripada kerosakan DNA yang berlaku di dalam badan. Apabila DNA rosak dan lemah, badan tidak dapat menjadalankan fungsinya seperti biasa. Apabila Vivix dapat menembusi DNA dan memperbaiki kerosakan pada DNA seseorang, maka tahap kesihatan mereka akan meningkat.

Apabila DNA kita kuat dan sihat, seluruh badan kita akan dapat bertindak balas dengan sewajarnya. Sebab tu mengamal Vivix akan dapat merasai yang tahap kesihatan mereka meningkat secara menyeluruh.

 

Bagaimana Vivix Shaklee Bertindak Melawan Penyakit Dan Mengekalkan Kesihatan?

Badan manusia terdiri daripada berbilion-bilion sel yang membina tisu, dari tisu membina otot dan organ dan seterusnya membentuk sistem tubuh badan yang lengkap. Sama juga dengan darah yang terbina daripada berbilion sel darah merah, sel darah putih, platelet dan sebagainya yang berkaitan. Menurut kajian, sel badan kita berganti sebanyak 330 bilion setiap hari. Kadaran penghasilan sel baru pula adalah sebanyak 3.8 juta setiap saat.

Mana-mana sel yang rosak dan abnormal dalam badan kita, sekiranya tidak dirawat dan dibaiki akan menyebabkan ia merebak dan menjadi semakin teruk. Keadaan inilah yang menjadi punca kepada penyakit kronik seperti pelbagai jenis kanser, masalah jantung, diabetes kronik, kerosakan serta kegagalan buah pinggang dan sebagainya.

Dalam memelihara dan mengekalkan kesihatan, Vivix bertindak dalam empat cara iaitu:

 

1. Membaiki dan Melindungi Sel DNA

Fungsi hebat dan tebaik kandungan antioksidan (polifenol, reveratrol) Vvix adalah membaiki dan melindungi sel dari kerosakan akibat radikal bebas. Radikal bebas memang secara semulajadinya dihasilkan oleh badan kita. Pada masa yang sama, badan kita juga menghasilkan antioksidan secara semulajadi untuk meneutralkan radikal bebas tersebut. Namun, akibat lambakan radikal bebas dalam badan kita, ia berpunca daripada pemakanan dan pencemaran luaran, badan kita sudah tidak dapat menjalankan proses pemulihan lagi.

Keadaan inilah turut menjadi penyumbang kepada pebagai jenis masalah kesihatan. Dengan konsisten pengambilan Vivix, secara beransur-ansur sel DNA yang rosak akan dipulihkan. Sel DNA yang dipulihkan serta sel DNA sedia ada yang masih sihat turut dilindungi daripada rosak. Sel yang beransur sihat dan kuat akan membantu proses pemyembuhan penyakit serta kesihatan yang berpanjangan. Kalau pun kita sakit, proses penyembuhan tu lebih pantas.

 

2.  Mempertahan dan Mengawal Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penemuan utama dalam satu ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix bertindak mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular (sel).

 

This image has an empty alt attribute; its file name is keunikan-vivix-untuk-kesihatan-menyeluruh-membaiki-dna-rosak-dan-kurangkan-inflamasi-533x400.jpg

Dengan pengambilan Vivix secara berterusan, umur sel kita akan jadi lebih panjang. Sebab tu kita boleh menikmati fasa aging gracefully. Bukannya tua sebelum usia.

 

3. Memberi Tenaga Kepada Sel (Mitokondria)

 

This image has an empty alt attribute; its file name is keunikan-vivix-untuk-kesihatan-menyeluruh-tingkatkan-tenaga-sel-531x400.jpg

 

Salah satu lagi tindakan hebat Vivix ialah Mitokondria atau dikenali sebagai penjana kepada sel. Mitokondria mempengaruhi prestasi sel. Jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan terjejas sekaligus akan memendekkan usia sel. Ramuan yang terdapat di dalam Vivix bertindak menggalakkan aktiviti biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga dalam sel. Sebab tu, orang yang amalkan Vivix ni dapat rasakan badan semakin bertenaga dan kurang letih lesu lagi dah.

 

4. Meningkatkan Prestasi Sel dan Melambatkan penghasilan protein AGE

Advanced Glycation End Products (AGE) adalah lebihan protein dan gula yang terikat bersama. Apabila badan mengandungi banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu sekaligus akan menyekal sel untuk berfungsi. Apabila kandungan protein AGE semakin tinggi, sel dalam badan tidak dapat bertindak balas mengikut fungsi dengan sebaiknya. Keadaan inilah menjadi punca pelbagai jenis penyakit.

Dengan ektrak polifenol yang terdapat di dalam Vivix, yang mana 10x lebih powerful berbanding resveratrol merupakan bahan utama yang berperanan melambatkan pembetukan protein AGE.

Dengan adanya sumber yang mampu mencegah dan memulihkan sel, mempertahan dan mengawal genetik, memberi tenaga kepada sel serta melambatkan dan mengawal penghasilan protein AGE yang menjadi punca pelbagai penyakit, ia menjadi harapan untuk kita berusaha mencari ikhtiar pemulihan sekiranya sedang menghadapi masalah kesihatan. Bagi yang tidak mempunyai sebarang penyakit, ia boleh menjadi sebagai ikhtiar untuk terus sihat dan mendapat kesihatan secara menyeluruh.

Amalkan Vivix ni jangan lupa amalkan juga gaya hidup sihat yang mudah untuk diikuti. Paling penting, jaga pemakanan, ada aktiviti fizikal serta uruskan tekanan sebaik-baiknya, barulah dapat rasa kesan best pengambilan Vivix yang unik ni.

Keunikan Vivix ni bukan sahaja keupayaan pemulihan sehingga ke peringkat sel, kandungan yang ada di dalamnya sangat premium. Ditambah pula jaminannya yang sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa mesra alam memberikan keyakinan untuk kita mengamalkannya. Vivix ni boleh dibeli sendiri. Nak Vivix Promosi Julai 2023 pun boleh. Kalau perlukan bantuan untuk buat order, hubungi KIM, ok.

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM) – SID: 1001144

019-9377380

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #NextLevelBlogging #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi #kesihatanmenyeluruh

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

Join Ahli Shaklee – Daftar Sendiri

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

0 thoughts on “Keunikan Vivix Yang Premium Tiada Tandingan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge