• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Kita sering digembar-gemburkan dengan ubat atau vitamin kurus dan program berat badan yang sangat awesome. Tapi akhirnya kita sendiri yang stress memanjang disebabkan mana-mana program penurunan berat badan yang disertai tidak menunjukkan sebarang perubahan positif. Duit pulak dah berkopak-kopak habis.

Ubat atau vitamin kurus yang sangat hangat di pasaran pula rupa-rupanya mengandungi racun berbahaya yang sangat memudaratkan kesihatan terutama dalam jangka waktu yang panjang. Frust lagi. Buat apa kurus tapi badan penuh racun dan berpenyakit, kan?

Kebanyakan program diet gagal kerana bukan sahaja menyebabkan kehilangan lemak, malah turut menyusutkan jisim otot tubuh kita. Perkara inilah yang paling kita tidak mahu terjadi.

 

Tips turunkan berat badan

 

Apabila otot berkurangan, maka kadar metabolisma akan turun merudum. Bila metabolisma merosot, maka pembakaran kalori pun turut berkurangan. Keadaan ini akan meningkatkan penyimpanan lemak.

Keadaan ini biasanya berlaku akibat daripada kesan Yo-yo Diet. Maknanya, bila kita berhenti berdiet, akibat metabolisma dah semakin rendah kerana kekurangan otot, bila kita makan dengan kalori yang sama sebelum berdiet tadi, berat badan boleh naik mendadak, malah lebih berat lagi.

 

YES Healthy Fitness Pack Pilihan Terbaik Untuk Kurus Secara Sihat

Healthy Fitness Pack ni merupakan salah satu set istimewa yang dimasukkan ke dalam program YES. YES Healthy Fitness Pack ni membantu sesiapa sahaja untuk mengurangkan berat badan, meningkatkan kesihatan dan mendapatkan semuanya dalam satu set.

Ia terdiri daripada 2 canister Cinch Shake (perisa Vanila/Coklat), VitaLea, Cinch Tea, HerbLax dan Lecithin.

 

Cara kurus terbaik

 

 

Cinch Shake

Cinch Shake diperkaya dengan formula Leucine yang diuji secara klinikal.

Untuk menurunkan berat badan secara betul, kita perlu untuk mengelakkan kehilangan otot.

Leucine merupakan asid amino yang membantu kita mengurangkan badan secara efektif dengan:-

  • kekalkan dan tambah otot badan untuk pembakaran lemak
  • mempercepatkan proses pembakaran lemak badan

Maknanya, dengan mengambil Cinch Shake, ia akan menghalang kehilangan otot. Secara tidak langsung, ia akan melindungi metabolisma dan kesannya adalah meningkatkan kehilangan lemak dan menurunkan berat badan.

Cinch Energy Tea Mix (Cinch Tea)

Cinch Tea ni adalah gabungan teh putih, merah dan teh hijau Matcha eksotik yang merupakan tuaian halus dan dicampur bersama untuk menjadikan ia sebagai minuman sihat.

Cinch Tea ni mengandungi Taurina, yang dikaji secara meluas untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan daya tahan tubuh.

Ia cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga, sedap diminum sama ada panas atau sejuk. Selain itu, ia dibungkus secara pek individu berbentuk stick yang mudah bagi setiap sajian.

 

VitaLea

VitaLea merupakan multivitamin sempurna yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Menggunakan Teknologi Salutan Mikro Asid Folik berpaten.

VitaLea dihasilkan berdasarkan 7 ujian klinikal yang telah dijalankan.

VitaLea ni penting diambil semua orang termasuk orang yang nak kurus kerana:-

  • menggalakkan kesihatan secara keseluruhan dan kecerdasan
  • menggalakkan tulang yang kuat dan sistem imun yang sihat
  • memberi perlindungan daripada kerosakan radikal bebas

 

Lecithin

Setiap hidangan Lecithin menghasilkan 3.1 g Lecithin yang kaya Kolin, serta 468mg phophatidycholine and 282mg phosphatidylinositol. Ia diperolehi secara semula jadi daripada kacang soya.

Lecithin yang merupakan pengemulasi semulajadi membantu untuk memecah lemak (kolin) dalam seluruh tubuh di luar salur darah, juga bagus untuk memori (lupa, alzheimer, minda).

 

HerbLax

HerbaLax mengandungi daun Senna yang bantu menjaga kesihatan usus besar. Usus besar yang penuh toksin dan kotoran akan menghalang penyerapan zat, sekaligus menyukarkan juga proses untuk kurus.

Daun Senna sebenarnya telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi.

HerbLax mengandungi 9 ektrak semulajadi termasuk daun Senna, kulit kayu buckthorn, akar likuoris, alfafa, anise, biji Adas, akar perkelahian, bunga Malva biru, akar burung dara liar.

 

Sekiranya kita telah mencapai berat badan yang ideal, kita boleh memilih untuk meneruskan penganbilan YES Healthy Fitness Pack ni atau berhenti menggunakannya. Namun, sangatlah disarankan sekurang-kurangnya mengambil Set Asas Kesihatan (VitaLea, Vitamin C dan B Complex) bagi mendapatkan kesihatan harian yang lebih optimum.

 

Hubungi saya sekiranya anda berminat nak mencuba Set Kurus Sihat yang dijamin, selamat, berkesan, mesra alam dan halal ni ūüôā

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge