• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂

 

Isu berat badan ni boleh dikatakan isu global semua orang, kan? Selalunya masalah berat badan mula timbul selepas berkahwin.

 

Bagi kaum lelaki, buncit menjadi perkara biasa yang berlaku selepas mendirikan rumahtangga. Manakala bagi wanita pula, berat badan sukar turun selepas bersalin. Berat badan kaum wanita biasanya naik mendadak sewaktu tempoh mengandung.

 

Macam saya pula, sewaktu mengandung, takdelah naik banyak sangat. Sekitar 10-12 KG lah seingat saya. Dulu, berat saya pernah mencecah 59-60 KG. Malah lebih daripada 60 KG pun pernah. Kusss semangat! Nak tepek gambo (bahasa Terengganu = tampal gambar) pun segan…..huhu

 

Macam sekarang ni kira oklah kalau berat sekitar 53-54 KG, itu pun bila jumpa kawan lama, duk tegur saya kurus. I like it…hehehe. Pernah sekali saya kene warning dengan kakak dan abang ipar. Diaorang kata jangan kurus sangat, nanti tak cantik. Rasanya masa tu mungkin berat sekitar 51-52 KG gitu.

 

Nak tahu apa rahsianya? Jeng jeng jeng jeng!!!!

 

ESP!!!

 

Percaya tak kalau saya cakap yang saya ambil ESP bukan untuk kurus? Saya beli ESP awal-awal haritu sebab nak bf baby jer. Tup-tup, banyak pula terserempak dengan kesan sampingan yang best dan tidak dijangka.

 

20140413-073907.jpg

 

Saya perasan, sejak ambil ESP ni, berat badan saya stabil dan kalau naik pun mudah nak turun.

 

Saya pula bukan jenis tak makan nasi. Malam-malam hari pun bedal jer. Kalau makan nasi dalam portion yang agak besar pada waktu malam selama 2-3 hari berturut-turut, memang confirm naik 1-2 KG. Jadi lepas tu jangan makan nasi waktu malam atau makan sedikit.

 

Lagipun, kalau orang menggunakan Set Kurus Shaklee, anda tak perlu pun ikat perut atau pantang bagai. Ikut panduan pemakananan vitamin yang diberikan jer. Kalau anda jenis sukar nak kawal makan, Set Kurus Cinch mungkin boleh membantu anda.

 

Biasanya, kalau lapar waktu malam, saya bancuh ESP + Ovaltine/Milo + Susu Tepung + Oat + Nestum. Hasilnya…..perghhh!!!! Kenyang dan bertenaga!

 

Kalau nak try ESP, silalah contact saya ye. Saya kasi hadiah eBook ESP Yang Superb khas untuk anda yang dapatkan ESP daripda saya.

 

Terima kasih 🙂

 

iR Naimah Wahab
SMS/WhatApps: 019-937 7380
SID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge