• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Menurut Jurulatih Kejayaan & Pakar Pemasaran No. 1 Asia, Dr. Azizan Osman, salah satu cara paling selamat untuk memulakan atau mencuba sesuatu perniagaan adalah memilih perniagaan yang mempunyai modal paling minima.

Memang tersangat logik kalau kita ikut nasihat beliau. Tambah-tambah lagi kalau kita ni kurang ilmu dan pengalaman di dalam dunia perniagaan yang penuh dengan cabaran. Walaupun 9/10 daripada punca rezeki adalah datangnya daripada perniagaan, namun ianya bukanlah sesuatu yang semudah ABC.

Teringat saya kata-kata seseorang tentang perniagaan ni, “Dalam perniagaan ni, kerugian adalah kebiasaan tapi keuntungan adalah nasib baik”.

Berbalik kepada nasihat Dr. Azizan tadi, kalau dikaji, di antara kebaikan memulakan sebarang perniagaan dengan modal yang rendah ialah:-

  • mengelakkan kerugian besar akibat kekurangan pengalaman menguruskan kewangan
  • mengelakkan perniagaan gulung tikar akibat muflis atau ditipu oleh partner atau pelanggan
  • kurangnya ilmu boleh mengganggu kelancaran perniagaan

 

Macam mana nak cari perniagaan yang mempunyai modal yang rendah?

Salah satu daripada perniagaan yang kurang risiko kerugian ialah dengan melakukan dropship. Pilih juga syarikat yang memang dah stabil dan kukuh serta dikenali umum.

Salah satunya ialah Shaklee yang telah bertapak lebih dari 50 tahun dan semakin diterima oleh masyarakat berbilang kaum di Malaysia dia. Malah, sekarang ni, Shaklee sedang meraikan 100 Tahun Penghasilan Multivitamin Pertama iaitu Vitalea.

Apa yang paling best, sekarang Shaklee sedang melancarkan Program Menjana Pendapatan kepada sesiapa sahaja yang dikenali sebagai YES (Young Entrepreneur System).

 

Syarat Untuk Menyertai Program YES

  • Sesiapa sahaja yang berusia 18 dan ke atas

 

Kelebihan Menyertai Program YES

  • Tidak memerlukan modal yang besar, hanya yuran keahlian seumur hidup sebanyak RM 69.
  • Boleh berbisnes dari rumah atau di mana-mana sahaja yang disukai
  • Tidak perlu menyewa premis
  • Keuntungan adalah 100% milik kita dengan unlimited income.*
  • Bonus dibayar setiap bulan pada 15 hb.
  • Matching bonus 10%-50% (kita akan dapat extra bonus dari yang sepatutnya)
  • Percuma sebotol VitaLea (multivitamin) bernilai RM88.75.
  • Bonus extra untuk RANK UP
  • Wang tunai RM 10,000 beserta trofi.

*Mengikut terma dan syarat

Selain daripada Cash (bonus yang diperolehi), sekiranya layak, kita juga berpeluang mendapat Car Bonus (elaun kereta) dan Convention Bonus (percutian percuma dalam dan luar negara).

Bimbingan Secara Online & Offline

Adalah amat penting, sebelum kita mendaftar ahli, pastikan kita memilih group yang betul-betul boleh dijadikan tempat untuk bernaung. Wwalaupun pada mulanya hanya ingin menjadi pengguna biasa sahaja. Mana tahu, sekali dah jatuh cinta, terbit pula niat nak buat bisnes kan?

Jadi, group yang kita pilih tu amat penting. Bukan sahaja boleh guide kita dari segi cara pengambilan vitamin Shaklee, malah dapat membantu menjadi penunjuk arah kepada bisnes yang akan kita laksanakan.

Alhamdulillah, saya berada di dalam group yang tepat dan berprestij. iReach ni boleh dikatakan group paling best dan top.

Team iReach sering mengadakan kelas samada secara formal atau santai di Pejabat iReach, outdoor place seperti taman atau di kediaman mana-mana ahli.

Bimbingan secara online tu tak usah cakaplah. Terdapat FB group, whatapps group, webinar, audio, video sharing dan macam-macam lagi.

 

Memang teruja melihat aksi mereka team iReach kat dalam video ni kan? Best tau join mereka 😀

 

Bimbingan Yang Disediakan Oleh Shaklee

(i) Business Skill

  • Business Oppurtunity Meeting (BOM)
  • New Distributor Training
  • New Distributor Workshop
  • Business TTT
  • Shaklee Success Seminar

(ii) Product Knowledge

  • Health & Wellness Talk
  • Product Workshop
  • Product TTT

 

Jadi, kita memang tak berseorangan. Support ada di mana-mana. Cuma kita jer pilih nak ke tak 🙂

 

Berminat nak join program menjana duit melalui YES? Jangan lupa hubungi saya segera!

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: KurusLangsingSebelumRaya

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge