• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Segalanya adalah tidak mustahil. Seorang Work At Home Mom (WAHM) pun mampu menjadi seorang jutawan. Bunyinya macam best jer kan, tapi sudah pasti ada rahsia atau tips yang diamalkan sehingga berjaya hingga ke puncak.

 

Jom layan video penganugerahan dan penghargaan kepada para jutawan atas usaha dan pencapaian yang sangat memberangsangkan ini.

 

 

Sebenarnya, sebelum mencapai puncak awan ni, mereka mulakan dengan perkara asas yang diamalkan sepanjang masa.

Salah seorang jutawan Shaklee yang sangat berjaya, Puan Lyna Noh, telah berkongsi resipi kejayaan beliau yang memulakan dengan menjaga perkara asas.

 

Perkara Asas Menjadi Seorang Jutawan

 #1: Solat Fardu Di Awal Waktu

Solat kan tiang agama. Orang yang mendirikan solat tu pun mendirikan agama. Orang yang bersolat dan menjaga solat adalah orang yang hampir dengan Allah. Orang yang hampir dengan Allah akan berjaya dunia akhirat.

 

#2: Mengaji Quran Setiap Hari

Kalau rasa macam tak sempat jer nak baca Al-Quran, ni bermakna kita perlu mengaji lebih lagi.

BELI MASA dengan membaca Al-Quran. Cubalah, mesti akan perasan macam banyak pula masa kita.

 

#3: Study Produk

Dalam setiap perniagaan, mesti ada produk kan? Tak kiralah dalam bentuk barangan atau servis. Jadi, untuk menjadi seorang yang berjaya, kita perlu belajar tentang selok-belok produk kita tu. Belajar ni tak kiralah dengan cara membaca, hadiri kelas, talk atau sebarang aktiviti yang dianjurkan.

Jadi, kalau ditanya pasal produk kita, petik jari jer, confirm boleh jawab. Taklah tergagap-gagap nak merapu entah apa-apa kan?

 

#4: Buat Sharing

Bila dah terlibat dengan sesuatu perniagaan, dah ada produk, perlulah sharing. Sharing ni bertujuan nak beritahu orang ramai tentang produk kita. Yang paling penting adalah bagaimana kebagusan produk tu boleh membantu orang lain.

Sharing ni boleh dibuat secara online seperti melalui blog, facebook, instagram, twitter dan sebagainya serta offline seperti edar flyer, jumpa orang, buka booth dan macam-macam lagi.

 

#5: Hidupkan “Chi” @ Tenaga Dalaman

Tenaga dalaman ni macam aura jugalah. Macam mana nak hidupkan chi ni? Sebagai seorang Muslim, amalan membaca Surah Yaasin setiap hari amatlah digalakkan bagi membentuk aura dan kekuatan dalaman seseorang.

 

#6: Master Checklist

Kalau dalam Shaklee, kitaorang memang ada rujukan Master Checklist. Ni kira ala-ala amalan orang yang telah berjaya dalam Shaklee sehingga mencapai tahap tertinggi iaitu Master Coordinator.

Master Checklist ni adalah gabungan antara amalan rohani dan markerting serta peningkatan diri yang dilaksanakan setiap hari.

 

#7: Tawakkal Kepada Allah

Apa lagi yang paling penting selain daripada bergantung harap kepada Sang Pemegang dan Pemberi Rezeki Yang Maha Hebat, Allah Taala. Berbaiksangkalah kepada-Nya dan sentiasa berharap kepada-Nya setelah melakukan usaha sehabis baik.

 

Jom layan gambar-gambar sepanjang National Conference 2014/2015 ni:-

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Jana pendapatan dengan Shaklee

 

Rasa macam mudah dan biasa jer amalan mereka yang bergelar jutawan ni kan? Tapi kita nak beramal dengannya tu bukan mudah. Mula-mula memang rasa macam terpaksa. Dah konsisten 2-3 bulan, inshaa Allah, akan rasa ringan dan mudah jer.

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: KurusLangsingSebelumRaya

 

 

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge