• Putrajaya, Malaysia
  • May 19, 2024
Sekarang ni musim orang demam, batuk dan selsema.

Tak kiralah kanak-kanak ke orang dewasa.

Memang ambil pakej satu rumah lah jawabnya.

Macam haritu, dekat seminggu juga Asif cuti sekolah. Mula-mula kene demam, lepastu diikuti batuk, ada pulak muntah-muntah.

Serba benda tak mahu makan. Hilang selera. Susu pun tak minum sebab, sebaik je habis minum susu, terus dia muntah selambak.

Kalau dia boleh telan pun, ais krim vanilla je.

Mujurlah ada yang boleh masuk dalam perut dia. Risau mama.

Sampai badan dah jadi fit sado skit sekarang….heheh…Alhamdulillah dah sihat dan gembira ke tadika.

Mujur Asif jenis suka makan Omega, bolehlah bantu kurangkan kahak serta batuk dia.

Baby pun kene demam, maybe campur nak keluar gigi kapak yang agak gedabak dan gigi bawah tu.

Mama papa pun haritu tak berapa sihat.

Sekarang Alhamdulillah sihat dah semua.

Abang Kashful kalini sistem imun tubuh agak kebal. Maybe sebab rajin bebeno telan Chewabale Vitamin C dan VitaLea For Childrens.

Demam, batuk dan selsema ni petanda sistem pertahanan badan kita dah kene serang.

Kalau selalu kene, maknanya pertahanan badan kita perlu dipertingkatkan.

Untuk kanak-kanak, elok amalkan Chewable Vita C, VitaLea For Children dan Nutriferon.

Kalau dewasa, amal Vivivx, ESP dan Nutriferon.

cara cegah demam batuk selsema

Pastikan amalkan juga pengambilan air kosong yang banyak.

Kalau baby tu, maknyalah biar menyusu dengan kerap.

Sebabnya, kalau badan kurang air, keadaan akan bertambah buruk.

Pertahanan badan ni penting sangat sebab ia akan cegah tubuh dari jangkitan kuman, kalau kene pun, jangkitan, takdelah teruk sangat. Badan cepat recover.

Setakat demam batuk selsema tu, ok lagi.

Yang kita risaukan adalah penyakit yang makan dalam seperti kanser.

Tahu-tahu dah serius!

Minta dijauhkan.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge