• Putrajaya, Malaysia
  • February 28, 2024

Kebanyakan program atau produk kuruskan badan memerlukan anda mengurangkan makan atau berpuasa bagi membolehkan anda mencapai berat badan ideal dengan cepat.

 

Keadaan ini akan menyebabkan anda kehilangan otot atau lemak, atau kedua-duanya sekaligus. Pengurangan otot akan menyebabkan metabolisma anda menurun. Justeru itu, keupayaan badan membakar kalori turut terjejas.

 

Sebab itulah apabila anda berhenti dari berdiet, tubuh anda tidak mampu lagi membakar kalori dan lemak sebagaimana sebelum anda berdiet. Dari sinilah berlakunya yo-yo diet, iaitu peningkatan berat badan berlaku secara mendadak dan lebih tinggi lagi berbanding sebelum anda berdiet.

 

Cinch Shake Shaklee
Berat badan sama tetapi sebelah kiri kehilangan otot, manakala sebelah kanan kehilangan lemak.

 

Kesan yo-yo diet juga berlaku apabila berat badan mudah naik dan mudah turun sepanjang masa. Badan golongan ini juga kelihatan gempal kerana lambakan lemak berbanding kelihatan firm dan fit bagi mereka yang lebih banyak otot walaupun mempunyai berat badan yang sama.

 

 

Cara Kuruskan Badan Dengan Berkesan

 

Bagi memastikan otot badan anda menjadi kuat dan pada masa yang sama anda kehilangan lemak yang tidak perlu, anda perlu memastikan leucine patut diambil di dalam diet harian anda.

 

Leucine merupakan protein penting yang membina otot badan anda. Otot inilah nanti akan meningkatkan metabolisma tubuh anda untuk proses pembakaran kalori dan lemak.

 

Leucine tidak dihasilkan oleh tubuh. Namun ianya boleh didapati melalui makanan seperti kekacang, nasi perang, roti penuh gandum (whole wheat bread) dan vitamin atau supplement.

 

 

Cinch Shake Shaklee Membantu Kuruskan Badan Anda

variasi resipi cinch shake mix shaklee

Cinch Shake Shaklee yang mempunyai 3 perisa lazat mengandungi leucine yang telah diuji secara klinikal. Cinch Shake ini membantu anda membakar lemak yang tidak diingini, mengekalkan otot sekaligus mengurangkan inci yang berlebihan.

 

Kesan Sampingan Pengambilan Cinch Shake

 

Di antara kesan sampingan yang anda dapat sekiranya mengamalkan Cinch Shake ni termasuklah:-

  • Rasa bertenaga
  • Rasa kenyang berpanjangan
  • Inch Loss – seluar dan baju longgar seawal minggu pertama (sekiranya anda combo dengan Omega, Lecithin, Alfafa dan Herblax)

 

 

Testimoni Kurus Dengan Cinch Shake & Set Inch Loss Dalam Masa Seminggu

 

Testimoni berikut merupakan testimoni daripada suami Puan Khadeejah Hasmad.

 

Kurus Dalam Masa Seminggu

 

Harga Cinch Shake Shaklee Untuk Kuruskan Badan

 

Harga 1 canister Cinch Shake Shaklee sama ada perisa chocolate, cafe latte atau vanilla ialah RM 173 dan boleh bertahan sehingga sebulan. Dapatkan harga ahli yang lebih jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee.

 

 

Cara Order Cinch Shake Shaklee Untuk Kurus @ Mendaftar Ahli Shaklee

 

Anda boleh order sendiri Cinch Shake Shaklee atau hubungi saya. Maklumkan juga sekiranya berminat menjadi ahli ūüôā

 

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

0 thoughts on “Tips Elakkan Kesan Yo-yo Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge