• Putrajaya, Malaysia
  • March 30, 2023

Assalamualaikum dan salam sejahtera ūüôā

 

Keputihan memang dialami oleh orang lelaki dan wanita, namun masalah keputihan ini lebih ketara dan sering berlaku di kalangan kaum wanita.

 

Keputihan yang biasa selalunya tidak mendatangkan masalah, tetapi keputihan yang berbau, bertukar warna kepada kuning atau hijau dan sesetengahnya mungkin mengandungi darah perlu diambil perhatian serius.

 

Untuk mendapat maklumat yang lebih jelas tentang keputihan, boleh merujuk ke entri Cara Terbaik & Berkesan Merawat Keputihan.

 

Walaupun kita mengalami keputihan biasa, namun rasa agak leceh setiap kali ingin menunaikan solat kan? Keputihan ni adalah bersifat najis dan perlu dibersihkan terlebih dahulu sebelum kita menunaikan solat.

 

picnic-berkelah bersama keluarga

 

Bayangkan kalau kita ingin bercuti, travel atau berkelah bersama keluarga. Apabila tiba waktu ingin solat, kita terpaksa ke toilet dulu walau tak berhajat pun nak buang air. Sedangkan kalau kita tiada keputihan, boleh sahaja terus solat.

 

Toksah kata pergi berjalan-jalan, kalau duduk kat rumah pun rasa sedikit terganggu kan? Bayangkan, kita sedang mengaji. Baru habis 2 muka surat, kita nak buat solat sunat, tapi perlu bersihkan keputihan dan berwudhu’ kembali sebab ada keputihan. Sejam lepas solat sunat, nak mendirikan solat fardhu, perlu lagi membersihkan keputihan dan ambil berwudhu’.

 

Semalam saya pergi picnic di Pantai Port Dickson. Masa nak solat Asar dan Maghrib, macam tak percaya jer saya tiada keputihan. Alhamdulillah.

 

Saya amalkan Alfafa Complex untuk masalah keputihan saya.

 

Sekiranya anda mengalami masalah keputihan kronik, boleh mencuba Set Keputihan yang terdiri daripada Alfafa, Garlic dan GLA.

 

Kalau anda nak cuba tangani masalah keputihan anda, boleh hubungi saya.

 

Terima kasih ūüôā

 

iR Naimah Wahab
SMS/WhatApps: 019-937 7380
SID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge