• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Kalau dari sudut fitness atau nak kurus, adalah gabungan 70% pemakanan dan 30% senaman atau aktiviti fizikal.
Tapi kakau untuk lebih details, bagi mendapatkan kehidupan menyeluruh yang sihat adalah gabungan antara makan makanan seimbang, makan suplemen/vitamin, bersenam/aktiviti fizikal, amalan rohani dan bersosial.
Kalau beriadah tu, petang-petang selalunya saya bawa hero-hero saya ke taman permainan berdekatan area rumah.
Kadang-kadang jadi pemerhati diaorang ramai-ramai bermain kat kawasan depan rumah.
Kalau hujung minggu selalunya kami pergi ke kawasan riadah dekat masjid besi atau pun ke shopping complex.
Tapi setakat ni saya lebih selesa bawa diaorang ke Alamanda. IOI Mall tu besor bebenor. Jenuh nak manapak…hahahaha
Sambil jalan-jalan, sambil membeli barang keperluan, lepas tu pergi makan-makan.
Sekarang ni, Kashful dan Asif suka betul ke Taman Warisan (kes pesta durian minggu lepas…hehe)
#tsunamishaklee

#8cellent

#daretodreams

#myliferia

#bisnesdarirumah

#whatapps_0199377380

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Facebook: Naimah Wahab

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “TSK87; Apakah Hakikat Kesihatan Sebenar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge