• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Pernah tak kita bangun pagi-pagi rasa lesu tak bermaya, takde semangat, moody, rasa nak menjerit ntah apa-apa dan macam-macam lagilah?

 

 

cara terus bermotivasi

 

 

 

Nak kata tak cukup tidur, dah lebih 8 jam beradu, nak kata banyak sangat kerja berat, kerjanya duduk mengadap komputer dalam aircond lagi.

Jadi, apakehalnya nih?

Sebenarnya, masalah cepat down, stress sokmo, asyik-asyk nak sentap, takde motivasi dan yang seumpanya ni berkait rapat dengan otak.

Semua berlaku akibat neuron dalam otak yang berkaitan kerja menghantar signal/impuls dah semakin kurang bersambung.

Semakin kita dewasa, semakin banyak neuron terputus dan kurang bersambung akibat kurang zat.

Sebabnya pemakanan kita yang tidak sihat umtuk otak. Jajan, prosessed food, makanan segera tulah salah satu puncanya.
Untuk mengembalikan semangat yang dah pergi entah ke mana-mana ni, yang pertama sekali perlulah dekatkan diri dengan Tuhan. Tak kiralah yang beragama Islam atau tidak.

Bagi yang muslim, tingkatkan amalan rohani, jaga solat di awal waktu, banyakkan.baca Al-Quran dan juga berzikir.

Selain daripada makanan rohani, makanan otak pun perlu seiring. 

Nutrisi daripada pemakanan khasnya untuk otak juga sangat penting bagi mencegah kita cepat moody, stress, down dan sebagainya.

Yelah kan, kalau kita tak makan sehari pun dah rasa lapar, letih, tidak bermaya.

Kalau orang cari pasal time.tu, mang rasa nak makan orang je. Ye tak, ye tak?

Jadi, segeralah dapatkan nutrisi sihat untuk.otak kita ni dan tak perlulah kita nak kene bergantung kepada dadah NZT-48 tu.


Vitamin Bantu Kembalikan Semangat Waja

Dengan mengamalkan Set Vitamin Kekal Bersemangat ni, inshaaAllah, semangat yang dah hilang.tu akan kembali kepada kita semula.

Vitamin yang terlibat ialah:

 

 

cara terus bermotivasi

 

 

ESP

ESP merupakan sejenis protein daripada soya. Protein merupakan bahan penting dalam menghasilkan neurotransmitter.

Omega Guard

Omega Guard merupakan antara makanan otak yang terpenting dalam tindakbalas kognitif iaitu kebolehan otak membuat keputusan dan mengawal tingkah laku.

B Complex

B Complex merangsang penghasilan hormon serotonin yang banyak membantu beri kesan tenang kepada otak dan badan.

Lecithin

Lecithin mengaktifkan fikiran yang lembap san menguatkan memori atau daya ingatan.

Performance Drink

Memastikan badan kekal hidrasi supaya otak tidak terganggu. Apabila badan kekurangan air (terhidrat), otak mudah untuk menjadi tidak stabil.

 

Cara Dapatkan Set Vitamin Kekal Bersemangat

 

Anda boleh dapatkan Set Vitamin Kekal Bersemangat untuk membantu masalah selalu down, takde motivasi dan sentap selalu ni dengan menghubungi saya segera melalui nombor berikut:

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge