• Putrajaya, Malaysia
 • June 18, 2024

Rata-rata perokok termasuk perokok tegar sudah sedia maklum tentang bahaya merokok. Namun tidak diendahkan atau sangat sukar keluar daripada ketagihan merokok.

Kenyataannya, para perokok sedang menyediakan tubuh mereka untuk mengalami kerosakan dan menerima pelbagai jenis penyakit berbahaya yang sepatutnya boleh dielakkan.

 

Tips berhenti merokok

 

Bahaya & Kesan Buruk Akibat Merokok

Kalau nak disenaraikan tentang bahaya merokok ni, memang tak akan habis. Namun, sedikit sebanyak kesan utama yang dialami oleh perokok yang perlu diketahui ialah:-

 1. Merokok menyebabkan kehilangan vitamin dan mineral yang penting dalam badan terutamanya kalsium yang menyebabkan tulang menjadi semakin rapuh.
 2. Deria hidung yang kurang sensitif
 3. Gigi mudah rosak dan gusi senang membengkak selain daripada warna gigi berubah menjadi kuning. Merokok juga menyebabkan gigi perokok mudah tercabut. Maka menjadi rongaklah para perokok tadi sebelum masa yang sepatutnya.
 4. Antibodi perokok yang sakit adalah lebih lemah berbanding orang yang tidak merokok. Selain itu, ia akan mengurangkan keberkesanan serta tindak balas ubat yang dimakan. Maka proses penyembuhan akan mengambil masa yang lebih lama.
 5. Keupayaan mental dan fizikal yang lebih mudah terganggu.
 6. Keupayaan dan keinginan seksual akan berkurangan.
 7. Boleh menjadi punca ulser perut.
 8. Mudah berisiko mendapat asma dan gangguan sistem pernafasan
 9. Berisiko tinggi mendapat penyakit jantung
 10. Kanser larinks dan esofogus
 11. Kanser paru-paru
 12. Kanser pankreas

Cukuplah 12 senarai ni. Semuanya dah sangat menggerunkan. Belum lagi pelbagai komplikasi kesihatan lain yang mungkin boleh membawa maut.

Saya yakin yang ramai sangat perokok tegar ataupun isteri kepada para perokok yang ingin diri sendiri atau suami tercinta berhenti merokok. Mungkin pelbagai cara dah dilakukan. Dari cara yang paling sukar hinggalah yang paling mudah.

Mungkin juga ada di antara mereka yang mengikuti kursus, kaunseling atau menggunakan produk yang mahal-mahal atau murah. Namun, masih menemui jalan buntu untuk menghilangkan ketagihan merokok.

 

Tips berhenti merokok

 

Berhenti Merokok Dengan Mudah, Pantas, Cepat & Berkesan

Tahukah anda bahawa Vivix mampu membantu para perokok untuk berhenti merokok dengan begitu cepat dan mudah? Banyak testimoni berhenti merokok dengan Vivix yang dikongsikan. Malah terdapat video pengakuan daripada merokok yang telah berjaya berhenti merokok dengan Vivix.

 

Bagaimana Vivix Membantu Perokok Berhenti Merokok Dengan Pantas & Berkesan?

Badan perokok terutamanya perokok tegar telah bersebati dengan Nikotin. Nikotin yang masuk dan telah lama diserap di dalam tubuh perokok ni telah merosakkan sel dan DNA perokok tersebut.

Apabila perokok tadi mengambil Vivix, sel dan DNA mereka mula dipulihkan menjadi keadaan asal. Keadaan yang elok sebagaimana sel dan DNA asal yang semulajadi.

Oleh sebab itulah, apabila mereka cuba menyedut kembali nikotin daripada rokok, badan akan menolak bahan berbahaya tersebut secara semulajadi.

Keadaan ini selaras dengan fungsi Vivix yang mengandungi tinggi antioksidan . Ia bertindak menyingkirkan radikal bebas yang telah dibawa masuk oleh nikotin ke dalam badan, membaiki DNA dan sistem tubuh manusia secara keseluruhannya di peringkat selular (sel).

 

Testimoni Vivix Membantu Perokok Berhenti Merokok Dengan Mudah & Cepat

 

 

 

 

Tips Berhenti Merokok

 

Semoga keinginan, usaha dan kesungguhan untuk berhenti merokok menjadi mudah dan dapat berlaku dengan pantas sebagaimana mereka yang pernah menggunakan Vivix. Jangan lupa untuk mencuba Vivix, bukan sahaja dapat berhenti merokok, kesihatan secara menyeluruh pun semakin dapat dipertingkatkan.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge