• Putrajaya, Malaysia
  • February 23, 2024

Endometriosis menjadi salah satu punca masalah ketidaksuburan serta sukar untuk menurunkan berat badan kerana terdapat gangguan hormon di dalam badan.

Ini bermakna, kalau seseorang wanita tu sukar hamil serta sukar untuk menurunkan berat badan dan setelah diperiksa oleh doktor, beliau didapati menghidap endometriosis, maka masalah endometriosis ni perlu dirawat terlebih dahulu.

Setelah masalah endometriosis dapat diatasi, barulah berikhtiar untuk mendapat zuriat serta mengamalkan tips untuk kurus.

 

Baca juga Endometrriosis Perlu Ditangani Agar Berpeluang Mendapat Zuriat

 

 

Suplemen Bantu Pesakit Endometriosis

 

Vivix merupakan suplemen yang dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi yang sangat disyorkan kepada pengidap endometriosis.

Ini kerana, kandungan resveratrol di dalam Vivix mampu menghalang kemaraan sel endometriosis daripada terus berkembang biak.

 

 

 

Kelebihan Resveratrol Dalam Membantu Pesakit Endometriosis & Mengurangkan Risiko Kanser

 

1) Penghantaran Mesej (Signal) Yang Betul

Resveratrol membantu dengan cara menghantar mesej yang betul kepada sel dengan mengawal proses penyahsetilan dan mengaktifkan umur gen yang lebih panjang. Keadaan ini berpotensi untuk mengaktifkan gen untuk menghentikan proses pembiakan kanser.

 

2) Menterbalikkan Kesilapan DNA

Salah satu punca terjadinya kanser ialah apabila sel yang sudah tua membuat silap dalam meniru DNA sendiri secara terperinci. Kesilapan DNA ini menyebabkan sel tidak berfungsi lagi. Lagi teruk jika sel yang telah silap tari membiak sebagai sel kanser.

Jadi, dengan mengurangi kesilapan replikasi DNA, resveratrol boleh meningkatkan usia sel. Ini juga salah satu sebab kenapa resveratrol merupakan pencapaian terbesar dalam melambatkan proses penuaan.

 

3) Kesan Anti-Kanser

Kajian menunjukkan resveratrol bukan sahaja mampu menghalang pertumbuhan dan pembiakan sel kanser, malah ada saintis yang mencadangkan resveratrol sebagai rawatan tambahan kepada kanser kerasa boleh memberi kesan baik bersama-sama kemoterapi.

 

 

Kaedah Resveratrol Menghalang Kanser

Resveratrol menghalang kanser melalui beberapa cara:

 

1) Mengawalselia Hormon

Resveratrol menyekat penyerapan estrogen dan androgen, sekaligus membantu mencegah kanser yang dipengaruhi oleh hormon. Contohnya kanser payudara dan kanser prostat.

 

2) Mengubah Gen Yang Rosak.

Apabila gen sesuatu sel telah rosak, risiko  sel tersebut untuk membiak sebagai sel kanser adalah sangat tinggi.

 

3) Membunuh Sel Kanser

Resveratrol  mampu membunuh sel kanser tanpa memudaratkan sel-sel lain. Kebolehan ini berkait rapat dengan kemampuan Vivix membezakan antara sel normal dan sel kanser berbanding rawatan kemoterapi yang tidak spesifik.

Semasa proses kemoterapi, di samping menyerang sel kanser, sel sihat juga tururt terjejas sama. Sebab itulah kita dapat tengok kesan sampingan kemoterapi termasuklah rambut gugur, keletihan, muntah-muntah, cirit-birit dan ulser dalam mulut.

 

4) Bertindak Sebagai Antioksida

Resveratrol mampu menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau menyahaktifkan enzim, gen, hormon dan bahan kimia dalam tubuh yang berkaitan dengan kanser.

 

 

Cadangan Penggunaan Vivix Kepada Pesakit Endometriosis

 

Untuk kesan yang lebih optimum, pesakit endometriosis disyorkan mengambil 3 botol Vivix secara konsisten.

Biasanya, selepas 2 botol, akan nampak perubahan yang ketara.

 

 

Cara Dapatkan Vivix Untuk Bantu Atasi Endometriosis

 

Sekiranya ingin membuat tempahan sendiri Vivix untuk mengatasi masalah endometriosis secara online, boleh klik pada ikon di bawah:

 

 

cara buat pembelian vivix online

 

 

Anda boleh dapatkan Triple Pack Vivix untuk membantu masalah endometriosis yang dialami dengan menghubungi saya segera melalui nombor berikut:

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

 

 

 

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “Cara Rawat Endometriosis Secara Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge