• Putrajaya, Malaysia
  • May 19, 2024

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Apa tema raya kalian tahun ni? KIM sekeluarga mix raya tahun ni, Lari daripada tema raya sedondon. Warna baju raya ikut warna pilihan masing-masing. Bila hari raya ni kan, mesti dah tersusun pelbagai menu raya atas meja. Banyak makanan raya, mestilah banyak yang kita nak rasa. KIM lah tu….hehe. Tapi Alhamdulillah, sejak kenal Shaklee, memang raya dengan Shaklee jelah setiap tahun. Raya dengan rasa lebih tenang dan secure gittu bila ada Shaklee. 

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-2-600x338.jpeg

 

Ada orang bila raya, mulalah risau badan akan naik. Sebenarnya ramai orang jugalah akan ada perasaan macam tu. Termasuklah KIM. Nak raya, nak rasa semua makanan terutamanya yang jarang kita jumpa, tapi tak mahulah jadi gemuk. Kalau naik badan pun, biarlah sikit-sikit jer dan mudah nak turun. Kalau dapat maintain berat badan atau boleh turunkan berat tu, lagilah suka. Bila ada option pengambilan supplement Shaklee ni, baru rasa lega.

Sebenarnya dengan pengambilan supplements Shaklee ni bukanlah menjadi tiket besar untuk kita melahap makan apa sahaja yang kita nak. Pengambilan supplements pada dasarnya adalah disyorkan diambil oleh mereka yang sihat serta dah sedia menjaga pemakanan dan mempunyai gaya hidup yang sihat. Tujuan pengambilan asal supplements adalah bagi menutup kelompongan nutrisi dalam badan kita supaya badan kekal sihat. Kalau sakit, takdelah melarat teruk dan proses penyembuhan tu lebih pantas.

Cumanya dekat sini, dengan corak pemakanan semasa raya kita akan lebih berisiko untuk mendapat masalah berat badan berlebihan dan kolestrol yang tinggi. Ramai yang mengadu, bila balik dari kampung lepas raya, berat badan naik sampai 3-4 kg, malah ada yang lebih lagi. Kolestrol pun naik melebihi border.

Keriangan raya tu jadi lenyap bila dah timbul isu kesihatan ni. Yelah kan, masa raya nilah jumpa segala jenis makanan yang kita jarang jumpa, lepas tu pergi ke open house, makan lagi. Dekat pejabat atau taman perumahan pun selalu buat sambutan raya, makan lagi. Nak makan banyak risau gemuk, tak makan takut menyesal. Adoila!

 

Bagaimana Shaklee Memberi Makna Pada Hari Raya?

 

Mudah jer, pastikan bawa balik produk paling premium di kalangan premium produk Shaklee iaitu Vivix. Walaupun Shaklee ada jer Set Kurus Premium tapi kali ni KIM nak share lebih details sikit tentang Vivix. Nak tahu apa yang buatkan Vivix ni bermakna buat semua?

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Vivix-3-1-400x400.jpeg

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Vivix-1-1-294x400.png

 

Vivix  Bantu Kurus Dan Kawal Berat Badan

Vivix mengandungi sebatian polifenol iaitu gabungan pelbagai polifenol (termasuk resveratrol). Sebatian polifenol ni merupakan antioksidan yang sangat powerful dalam menyokong kesihatan badan kita. Polifenol di dalam Vivix dapat bertindak meningkatkan tahap kesihatan kita ke peringkat yang paling optimum.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Vivix-6-1-400x400.jpg

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Vivix-1-304x400.png

 

Vivix Shaklee Bantu Kurus  Dengan Kawal Selia Keseimbangan Hormon Estrogen

Resveratrol akan bertindak menghalang rembesan melampau hormon estrogen pada orang lelaki dan juga wanita. Nak mudah faham, resveratrol ni akan membantu menyeimbangkan level estrogen yang dihasilkan mengikut kadar keperluan tubuh masing-masing.

Kadar penghasilan estrogen dalam badan kita sangat berkait rapat dengan berat badan kita. Sekiranya hormon estrogen yang dihasilkan sangat tinggi dan berlebihan, maka badan akan menyimpan lebih banyak lemak. Sebaliknya, apabila estrogen yang tidak diperlukan disekat atau dihalang pengeluarannya, maka badan akan mula membina lebih banyak jisim otot.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Estrogen-Kurus-505x400.png

 

Apabila badan kita mempunyai lebih banyak jisim otot, kadar metabolisma badan akan meningkat. Semakin tinggi metabolisma badan, semakin banyaklah kalori akan terbakar. Semakin tinggi pembakaran kalori, semakin kuruslah kita. Nampak tak kaitannya kat situ?

 

Vivix Membantu Mengawal Selia Penghasilan Insulin

Antara kelebihan utama resveratrol adalah memperbaiki bagaimana tindak balas badan terhadap apa yang kita makan, sama ada makanan tersebut akan dibakar atau disimpan sebagai lemak. Aktiviti ini akan memberi keputusan sama ada ianya merupakan insulin resistance atau insulin sentivity. Insulin bertindak mengawal kadar gula dalam badan. Gula yang berlebihan akan merangsang enzim lipoprotein lipase yang boleh menyebabkan pengumpulan lemak  dalam tisu.

Resveratrol bertindak mengaktifkan gene SIRT1. Gene ini pula berfungsi menghalang obesiti dengan cara menghalang  berlakunya kerintangan insulin.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-kerintangan-insulin-2-512x400.jpg

 

Kerintangan insulin (insulin resistance, IR) ialah keadaan di mana jumlah insulin normal tidak lagi mencukupi bagi menghasilkan tindak balas insulin normal terhadap sel lemak, otot dan hati. Kerintangan insulin pada sel lemak akan mengurangkan keberkesanan insulin. Keadaan ini mengakibatkan peningkatan hidrolisis trigliserida yang tersimpan. Masalah ini akan dapat diatasi sama ada dengan cara meningkatkan kesensitifan insulin atau dengan insulin tambahan. Resveratrol bertindak meningkatkan kesensitifan insulin sekaligus menghalang berlakunya kerintangan insulin.

Selain itu, menurut kajian terbitan Nature menunjukkan bahawa resveratrol melindungi tikus dari kesan berbahaya diet berkalori tinggi termasuk penyakit jantung, kenaikan berat badan dan diabetes. Resveratrol bertindak sebagai adiponektin yang dihasilkan oleh sel-sel lemak badan kita dan membantu badan kita menurunkan kadar lemak dengan meningkatkan kepekaan insulin dalam badan kita. So, dangat sesuailah pengambilan Vivix Shaklee untuk bantu kurus sebab salah satu kandungan utamanya adalah resveratrol yang sangat premium.

 

Testimoni Kurus Dengan Vivix Shaklee

Sebenarnya banyak sangat yang berkongsi pengalaman kurus apabila konsisten amalkan Vivix Shaklee ni. Di antara testimoni kurus dengan Vivix Shaklee ialah:

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Testimoni-Vivix-2-400x400.png

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Testimoni-Vivix-1-400x400.jpg

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Testimoni-Vivix-2.jpg

 

Khasiat Lain Vivix Shaklee

 

Vivix ni bukan sahaja bagus untuk menyokong kadar berat badan kita semata-mata tapi banyak lagi khasiat Vivix Shaklee ni. Di antara kebaikan lain Vivix ialah kekal bertenaga, awet muda, cantikkan kulit, menyokong kesihatan jantung, bantu kawal gula dalam darah, menyokong kesihatan minda, menyokong kesihatan mata, bantu melindungi sel badan, tingkatkan imun tubuh dan macam-macam lagi.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Raya-Dengan-Shaklee-Kebaikan-Vivix-1-533x400.jpg

 

Jadi, beraya dengan Vivix Shaklee bukan sahaja sebagai salah satu cara untuk kawal dan turunkan berat badan tetapi bagus juga untuk kesihatan secara menyeluruh. Jom try Vivix Shaklee harini. Nak order sebotol Vivix boleh, kalau order twinpack Vivix pun boleh. Nak order banyak lagi pun boleh. Hubungi jer KIM, ok.

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM) – SID: 1001144

019-9377380

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #NextLevelBlogging #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi #kesihatanmenyeluruh

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “Ceria Hari Raya Dengan Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge