• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Produk Shaklee memang terkenal sangat premium bermutu tinggi serta dijamin sentiasa berkesan, sentiasa selamat dan sentiasa semulajadi. Selain itu, Shaklee turut menawarkan peluang bisnes terbaik untuk semua yang berdaftar di bawahnya. Semua pengedar yang sah berpeluang mendapat insentif Shaklee Malaysia yang sangat lumayan dan berbaloi untuk diusahakan. Bisnes Shaklee ni boleh dijalankan secara offline atau online,

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Insentif-Shaklee-3C-1-1-477x400.jpg

 

Dalam bisnes Shaklee, 3C yang dikenali sebagai bonus bagi Cash, Car dan Convention merupakan insentif Shaklee utama yang ditawarkan kepada semua pengedar. Pengedar Shaklee yang serius dalam membina bisnes berpeluang menikmati kesemua jenis insentif Shaklee ni. Kalau boleh semua, kenapa nak pilih satu dua sahaja kan?

 

Insentif Shaklee #1: Cash Bonus

Cash bonus ni terbahagi kepada beberapa kategori iaitu:

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Insentif-Shaklee-Bonus.jpeg

 

Untung Runcit.

Untung runcit ni apabila pembeli membayar harga retails produk Shaklee apabila tidak mendaftar sebagai ahli. Sekiranya menjadi ahli, dia akan mendapat harga ahli yang jauh lebih murah dan menguntungkan.

 

Bonus Peribadi

Bonus Peribadi akan dikira daripada Unit Volume (UV) atau point produk yang dijual menggunakan ID atau nombor keahlian kita. Bonus peribadi ni bermula daripada 5% sehingga ke 21%. Ini bermakna, semakin tinggi sales kita, semakin banyaklah bonus yang bakal kita dapat.

 

Net Personal Bonus

Net Personal Bonus merupakan bonus yang dikira daripada jumlah keseluruhan Group Unit Volume (GUV). GUV merupakan gabungan antara UV kita sebagai upline dan mereka yang berdaftar dengan kita yang dikenali sebagai downline. Bonus ni merupakan penghargaan atau hadiah atas kegigihan kita membimbing semua downline yang nak berbisnes di samping menjaga downline makan sendiri dengan tip top.

 

Leardership Bonus

Leadership Bonus merupakan insentif Shaklee yang sangat best untuk para leader yang perform. Dalam Shaklee, terdapat 7 level pangkat yang bermula sebagai Ahli Biasa, Supervisor, Senior Supervisor, Coordinator, Key Coordinator, Senior Key Coordinator dan Master Coordinator. Leader akan bermula dengan pangkat Supervisor. Apabila downline kita naik rank, sebagai upline, kita akan diberikan Leadership Bonus sebagai ganjaran. Makin ramai downline kita yang naik pangkat, makin banyak intensif Shaklee ni yang kita dapat.

 

Insentif Khas

Insentif Khas ni hanya bakal diperolehi setelah leader berada pada level pangkat Coordinator, Key Coordinator serta Master Coordinator.

 

Unlimited Income

Dalam bisnes ni, di samping pelbagai insentif Shaklee yang disediakan, pengedar juga boleh menikmati peluang pendapatan tanpa had. Kaedah pembiayaan bonus dengan pendapatan tanpa had ni hanya ada di Shaklee kerana ia telah dipatenkan. Ini bermakna, kita yang tentukan berapa pendapatan yang kita nak, sesuai dengan usaha dan keringat yang telah kita curahkan. Menarik bukan?

 

Insentif Shaklee #2: Car Incentive Bonus

Car Incentive Bonus ni ada program khas untuk leader yang berkelayakan. Paling best, bonus kereta ni dibayar dalam bentuk cash. Jadi terpulanglah kat kita nak guna untuk beli kereta ke, nak beli rumah ke, nak bercuti ke atau nak tambahkan simpanan. Bonus kereta ni bukan sebahagian daripada bonus cash tau. Tapi on top of cash bonus. Tambah lagi jumlah cash bonus yang kita ada. Best tak best?

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Insentif-Shaklee-Car-Bonus-1-600x315.jpg

 

Insentif Shaklee #3: Convention Bonus

 

Covention Bonus ni adalah insentif berbentuk trip. Trip bertaraf 6 star punya layanan sama ada ke negara-negara Asia Tenggara atau International. Masa trip ni, leader akan dibekalkan dengan luggage, pakaian panas kalau kebetulan musim sejuk, pelbagai gift, malah duit poket pun dapat. Pergi bawa diri jer. Tahu-tahu dah sampai hotel, luggage yang tunggu kita dah kat sana.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Insentif-Shaklee-Trip-2-2-450x400.jpg

 

 

Part paling best sewaktu trip Shaklee ni, pihak Shaklee akan menyediakan makanan halal. Jadi, orang muslim dapat makan tanpa was-was. Just enjoy the trip. Kalau kebetulan tak dapat sediakan makanan halal, Shaklee akan sediakan duit poket untuk belanja makan.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Insentif-Shaklee-Trip-3-443x400.jpeg

 

Haritu kan semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), semua trip terpaksa dibatalkan. Tapi yang syok tu, para leader yang terpaksa akur pembatalan trip mereka tu, dibayar dengan sejumlah wang menggantikan trip tersebut mengikut kelayakan masing-masing. Langsung tak rugi, untung lagi adalah.

 

Insentif Shaklee #4: Program Insentif Tambahan Dari Semasa Ke Semasa

Shaklee meletakkan komitmen yang tinggi dalam menyokong perkembangan bisnes para pengedarnya. Jadi, Shaklee mengambil inisiatif untuk mengadakan program berkala dari semasa ke semasa. Macam sekarang ni sedang berlangsung Fieled Incentive Program (FIP) yang dikenali sebagai Supervisor Monthly Challenge yang berlangsung daripada April hingga Jun 2023. Bagi yang berjaya sempurnakan program ni, mereka akan diberikan bonus tambahan sebanyak RM600. Banyak tu kan? Program ni terbuka untuk mereka yang masih bergelar pengedar, Supervisor dan Senior Supervisor. 

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Insentif-Shaklee-Bonus-program-berkala-4-600x261.png

 

Antara syarat utama untuk melayakkan peserta yang telah selesaikan program ni sebelum dibayar RM600 iaitu perlu naik rank dan hold rank tersebut selama 3 bulan berturut-turut. Selain daripada itu, para leader juga perlu memastikan tidak melanggar Privileges and Responsibilities (P&R) syarikat. Contoh pelanggaran R&R syarikat adalah menjual di platform e-commerce seperti Shopee, Lazada dan sebagainya. Perkara ini menjadi bukti yang Shaklee mengambil serius untuk melahirkan leader yang bukan sahaja hebat membina bisnes tapi masih menjaga integriti dan peraturan yang telah ditetapkan.

Besar tu jumlah RM600 tambahan untuk bonus bulanan kita. Macam-macam kita boleh buat, Dengan RM600 ni kita boleh guna untuk langsaikan hutang yang ada, boleh cover balik perbelanjaan semasa nak raya, boleh guna untuk keperluan persekolahan anak anak, boleh juga buat stok Shaklee, nak masukkan ke dalam bajet wishlist bucket ke atau pun nak tambah lagi simpanan bulanan kita.

Memang berbaloi-baloi untuk fight setiap offer yang ditawarkan oleh Shaklee ni. Program ni memang win-win situation antara upline dan downline. Upline perlu guide downline untuk berkembang tapi pada masa yang sama upline akan dibayar bonus kepimpinan atas pencapaian cemerlang downline. Sebab ada program khas juga untuk para upline. So, Shaklee memang adil sangat.

Shaklee akan terus mengadakan program seumpana ni pada masa yang akan datang. Dengan inisiatif yang telah diambil ini, para leader akan terus berada pada landasan yang betul serta konsisten membina bisnes mereka. Langkah proaktif yang disediakan oleh pihak Shaklee ni sangat membantu para leader untuk memperkembangkan empayar bisnes mereka.

Berminat nak join Shaklee? Boleh maklumkan pada KIM untuk KIM daftarkan. Boleh juga daftar sendiri ahli Shaklee tau.

 

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM) – SID: 1001144

019-9377380

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #NextLevelBlogging #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi #kesihatanmenyeluruh

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “Tawaran Lumayan Insentif Shaklee Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge