• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Dua minggu Syawal dah berlalu. Sepanjang Syawal ni, mesti dah banyak jemputan hari raya open house yang kita pergi kan? Banyak pergi jemputan raya maknanya banyaklah makan-makan. Bila serba sikit nak makan dan makan pula banyak hari, berat badan pun mesti ramai yang dah naik beberapa KG, betul tak? Siapa yang ada isu berat badan mencanak dan sukar turun lepas raya? Apa kata try turunkan berat badan dengan ikhtiar Set Hello New You ni.

 

Bagaimana Set Hello New You Bantu Kurus Cepat dan Selamat?

Set Hello New You mengandungi Omega, Lecithin, Herblax dan Cinch Shake Cafe Latte. Set Hello New You ni menyokong fungsi lengkap kitaran proses menurunkan berat badan secara sihat dan selamat. Proses lengkap menurunkan serta mengawal berat badan adalah detoks atau buang, bakar dan bina.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Set-Hello-New-You-Kurus-Sihat-2-478x400.jpg

 

1. Menggalakkan Kesihatan Usus

 

Kesihatan usus sangat berkait rapat dalam menjadikan proses penurunan badan berlaku secara efisyen. Individu yang mengalami masalah sembelit serta masalah pembuangan selalunya mendapati sukar untuk turun berat badan. Ini kerana usus merupakan tempat makanan dicernakan serta tempat segala zat diserap ke dalam badan. Apabila kita tidak membuang, usus akan tersumbat dan berlaku lambakan toksin dalam badan. Bila toksin tinggi, memang sukar badan nak kurus.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Set-Hello-New-You-tingkatkan-kesihatan-usus-600x338.jpg

 

Herblax mengandungi daun senna yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Herblax akan bertindak sebagai agen detoks usus yang membantu menyingkirkan segala toksin dan kotoran dalam usus. Herblax turut membantu masalah sembelit kronik. Petanda usus kita sihat adalah kita membuang setiap hari.

Apabila kita membuang setiap hari, tahap kesihatan usus dan badan kita akan meningkat. Nutrisi juga dapat diserap dengan lebih efisyen. Secara tidak langsung, badan dalam melaksanakan fungsi-fungsi berkaitan seperti pembakaran lemak dan kalori dengan lebih optimun. Kesan fizikal yang boleh kita nampak dengan mengamalkan Herblax ni adalah perut menjadi semakin kempis.

Melalui proses detoks usus ni, badan menjadi semakin ringan, sihat, segar dan lebih bertenaga.

 

2. Meningkatkan Kadar Metabolisma

 

Kadar metabolisma badan berkait secara langsung dengan jumlah pembakaran lemak dan kalori dalam badan. Apabila metabolisma badan tinggi, kadar pembakaran lemak dan kalori akan meningkat. Lecithin dan Omega Guard di dalam Set Hello New You bertindak membantu meningkatkan kadar metabolisma tubuh. Pengambilan Omega Guard dan Lecithin secara konsisten akan membantu badan membakar lemak secara berpanjangan walaupun tanpa bersenam. Apa yang lebih best, pengambilan kedua-dua jenis suplemen ni bersama senaman akan meningkatkan pembakaran kalori berlipat kali ganda dari biasa.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Set-Hello-New-You-tingkatkan-metabolisma-554x400.jpg

 

Lecithin membantu mengemulsi atau memecahkan lemak yang berukuran besar menjadi butiran lemak yang berukuran lebih kecil. Saiz lemak (trigliserida) yang lebih kecil yang teremulsi akan memudahkan hidrolisis lemak oleh lipase yang dihasilkan dari pankreas. Selain daripada itu, Lecithin turut menyokong fungsi hati.

Hati merupakan organ homeostasis yang memainkan peranan penting dalam proses motabolisma dalam manusia dan haiwan. Hati mempunyai pelbagai fungsi termasuk menyimpan glikogen, mensintesis protein plasma dan menyahtoksik dadah atau bahan buangan badan. Ia menghasilkan hempedu yang penting bagi penghadaman. 

Manakala asid lemak Omega-3 yang terkandung di dalam Omega Guard pula berfungsi membantu mengawal selia kestabilan tahap insulin serta mencegah berlaku keradangan dalam badan. Kadar insulin yang seimbang akan mempercepatkan proses penurunan berat badan seseorang.

Omega Guard dan Lecithin memainkan peranan proses pembakaran dalam kitaran lengkap penurunan berat badan kita.

 

3. Bina Otot Sihat Dan Beri Rasa Kenyang Berpanjangan

 

Perkara yang kita perlu ingat apabila nak kurus adalah 80% pemakanan, manakala 20% lagi adalah aktiviti fizikal dan kehidupan kita yang seimbang. Peratus yang paling besar untuk berjaya kurus adalah memilih makanan yang sihat tetapi mengenyangkan. Pilih real food dan kawal serta kurangkan pengambilan makanan proses, makanan segera, tinggi bahan-bahan sintetik seperti perasa, pewarna serta penstabil tambahan.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Set-Hello-New-You-bina-otot-kawal-selera-1-600x389.png

 

Cinch Shake Cafe Latte yang terdapat di dalam Set Hello New You ni mengandungi nutrisi, mineral serta serat yang lengkap untuk satu hidangan. Cinch Shake ni boleh dijadikan meal replacement untuk satu ke dua kali hidangan dalam sehari. Cinch Shake ni didatangkan dalam 3 perisa iaitu Cafe Latte, Chocolate dan Vanilla. KIM paling suka Cinch Shake Cafe Latte. Kalau mix dengan ESP, memang lagi sedap, lemak berkrim tapi padu.

Cinch Shake ni sangat istimewa sebab mengandungi leucine. Leucine akan bantu badan kekalkan jisim otot sedia ada di samping bina jisim otot baru yang sihat ketika kita melakukan aktiviti fizikal. Penting sangat tau kurus sebab hilang lemak, bukan hilang otot. Kalau otot yang hilang, kita akan dapat kesan yo-yo diet. Metabolisma badan pun akan merudum. Berat badan boleh bounce balik. Malah lagi kus semangat daripada sebelumnya. Minta dijauhkan!

 

Promosi Best Set Hello New You Wajib Rebut

This image has an empty alt attribute; its file name is Set-Hello-New-You-Kurus-Sihat-Cepat-1-463x400.jpg

 

Bulan Mei ni ada promosi best Set Hello New You tau. Dengan pembelian berharga RM353 ni, dapat pula PERCUMA Cinch Shake Vanilla. Cinch Shake Vanilla ni sedap sangat mix dengan buah-buahan, jadikan sebagai smoothies. Buah berries ke, mangga ke, buah naga pun sedap. Nanti roger KIM tau kalau nak grab promosi ni. Boleh juga kalau nak order  sendiri Set Hello New You. ni.

 

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM) – SID: 1001144

019-9377380

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #NextLevelBlogging #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi #kesihatanmenyeluruh

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “Kurus Cepat Dengan Set Hello New You

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge