• Putrajaya, Malaysia
  • May 25, 2024

Pernah dengar tentang interferon? Kenapa interferon ni penting untuk kesihatan tubuh badan kita?

Interferon ni bukan sel tau. Tetapi interferon merupakan sejenis hormon. Interferon bertindak sebagai sistem pertahanan badan yang paling kuat apabila semua sel-sel sistem imun kita dilumpuhkan oleh virus.

Kalau kita biasa menonton siri cerita Dr. Hoouse, mesti selalukan dengar penggunaan interferon untuk pesakit-pesakit beliau yang kronik.

Kalau ikutkan, sekiranya penyakit yang kita haidapi disebabkan oleh kuman atau virus macam demam, sistem pertahan tubuh kita sendiri yang akan berlawan dengan kuman atau virus tu. Ubat yang doktor selalu bekalkan biasanya Paracetamol yang bertindak untuk bantu turunkan suhu badan kita.

Macam antibiotik selalunya dibekalkan kepada kita kalau penyakit kita disebabkan oleh bakteria. Bakteria dan kuman ni adalah 2 jenis mikroorganisma yang berbez

 

 

 

Doktor Penemu Interferon

Di dalam Trip Shaklee Jepun yang disertai oleh leader yang berkelayakan dan terpilih, delegasi ini telah berkesempatan untuk bertemu dengan insan yang bertanggungjawab dalam penemuan interferon iaitu Dr. Yasuhiko Kojima.

Dr. Yasuhiko Kojima merupakan saintis Jepun yang melakukan major breakthrough dalam bidang immunology. Beliau merupakan manusia terpenting yang mencipta sejarah kerana menjadi orang pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 setelah mengkajinya selama 40 tahun.

 

Nutriferon

Nutriferon merupakan suplemen keluaran Shaklee yang mengandungi interferon.

Banyak feedback positif yang diterima daripada pengguna Nutriferon, terutamanya mereka yang mengidap denggi dan demam. Ingin dapatkan Nutriferon?

Boleh hubungi saya segera 🙂

 

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

(Atau klik terus untuk WhatApps: www.wasap.my/60199377380)

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

1 thought on “Penemuan Interferon: Dr. Yasuhiko Kojima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge