• Putrajaya, Malaysia
  • April 13, 2024

Macam mana saya boleh terjebak dengan Shaklee ni?

 
Mungkin hampir sama dengan kebanyakan pengguna Shaklee lain iaitu sebab nak menyusu anak sulung.

 
Masa tu saya kat US. Tahun 2009.

 
Bimbang supply susu tak cukup, maka saya cari info pasal suplemen yang boleh bantu banyakkan susu.

Sebabnya memang niat nak susukan baby saya sekurang-kurangnya 2 tahun.

 
Siap minta adik pos suplemen menyusu ke US lagi (padahal sanalah tempat pengeluaraannya tapi Shaklee Malaysiakan ada Halal JAKIM dan lulus KKM)…hohoho, semangat habis demi permata hati.

Alhamdulillah saya pun jenis susu melimpah-ruah.

 
Bila balik Malaysia, masa lahirkan anak no-2, ambil cuti tanpa gaji.

 
So, sambil-sambil cuti tu, carilah peluang mana-mana bisnes yang dapat memenuhi kriteria utama saya iaitu masih boleh duduk kat rumah dan tak perlu beratur nak pos barang.

 
Bila survey-survey dengan akacan tu kan, bagitau tak nak lah kalau join Shaklee ni sampai susahkan orang lain. Atau upline pulak terima kesan kalu tak perform.

 
Hahahaha, punyalah naif.

 
Akacan kata, tak susahkan sape-sape pun.

 
Memang pun, sebabnya, siapa yang usaha lebih dia yang dapat lebih walaupun baru jer join harini.

 
Lepas tu, bila dapat tahu yang bisnes Shaklee ni adalah dropship, lagilah membuntang biji mata.

 
Buat order online, nanti Shaklee uruskan penghantaran. Time ni saya takde kereta, jadi ibarat pucuk dicita, ulam mendatanglah kekdahnya.

 
Sebetulnya dah ada 2 biji kereta. 1 driver belah kiri, satu lagi manual. Seram nak bawak. Nak-nak manual sebab takut tergelincir ke belakang time jalan berbukit.

 
Kikiki…..takut tak bertempat sungguh!???

 
Part paling win jugak bila saya dapati group Shaklee kitaorang ni sangatlah kids & family friendly. Memang susah nak jumpa dalam bisnes jenis lain.

 
Ada something pun yang akacan dan buat sampai saya tertarik nak join masa tu….hehehe rahsia!

 
Sekarang ditambah pula bonus yang Shaklee merupakan satu-satunya syarikat suplemen yang mempunyai Landmark Study, bertambah lah yakin saya dengan produk dan syarikat ni.

 
Nak tahu details pasal Landmark Study ni boleh geledah blog myliferia ye.

 
Saya harap saya dapat capai impian 3C iaitu Cash, Car dan Convention yang ditawarkan oleh Shaklee.

 
Bantu diri, keluarga dan orang lain untuk hidup lebih sihat di samping dapat menjana pendapatan untuk mengharungi arus kehidupan yang semakin mencabar dan menghimpit sekarang ni.

 
Bisnes Shaklee ni sangat best sebab boleh diwarisi oleh anak cucu keturunan kita. Tak ke awesome tu?
Nak cerita banyok benor. Pat hari pat malam tak abis…hehehe

 
Boleh silau-silau kat www.myliferia.my ni.

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge