• Putrajaya, Malaysia
  • June 4, 2023

Kanser merupakan antara pembunuh utama manusia. Kanser ni merupakan penyakit yang menular dalam diam. Selalunya apabila terdapat simptom yang dikenalpasti, kanser tersebut telah berada pada tahap 3 atau tahap 4.

Tahap akhir ni merupakan tahap yang serius dan pesakit berada di ambang 50-50 antara gejala kanser berkurangan atau semakin parah dan akhirnya menemui maut.

Kanser prostat menjadi antara musuh utama kaum lelaki manakala kanser payudara pula menjadi penyerang utama wanita.

 

Resveratrol Anti-Kanser

 

resveratrol dan polifenol vivix

 

Resveratrol merupakan salah satu daripada komponen utama dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan banyak lagi.

Kanser mungkin menjadi bidang yang paling dinamik (pelbagai sudut) untuk dijalankan kajian mengenai resveratrol.

Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser.

Resveratrol bukan sahaja menghindar serta menghalang kanser, malahan ianya dicadangkan sebagai rawatan tambahan.

Resveratrol boleh menghalang kanser melalui beberapa cara, iaitu:-

  • Ia boleh menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tak kira sel kanser tersebut mempunyai reseptor positif atau negatif)
  • Ia boleh memodulasi ekspresi gen
  • Ia boleh menyebabkan sel kanser mati melalui penyahsetilan

Penyelidikan lanjut di Australia turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.

Maka tidak hairanlah kalau Vivix ni menjadi pilihan utama mereka yang sedang menghidapi kanser. Apatah lagi risiko kanser ni boleh berlaku kepada sesiapa sahaja kerana punca kanser bukan keturunan semata-mata. Sekarang ni faktor pemakanan dan gaya hidup banyak mempengaruhi sebab berlakunya kanser.

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

2 thoughts on “Rahsia Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Kanser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge