• Putrajaya, Malaysia
  • February 28, 2024

Dalam bisnes, komuniti atau circle bisnes tu sangat penting. Kalau best komuniti bisnes tu, maka perjalanan membangunkan bisnes akan jadi lebih menyeronokkan dan mengujakan. KIM sendiri dapat rasa bila berada dalam Shaklee, Nak tahu 9 Sebab Kenapa Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best?

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #1: Ukhwah

 

Dalam bisnes Shaklee, ukhwah adalah sangat erat. Bila berada dalam team, kita tak rasa seperti orang asing. Upline dianggap sebagai ibu ayah, atok nenek. Downline dianggap sebagai anak cucu sendiri. Malah para sideline atau business partner pula seperti adik-beradik atau sanak saudara.

Walaupun menjalani bisnes yang yang sama, hubungan antara komuniti Shaklee ni ibarat sebuah keluarga besar. Best sangat.

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #2: Kerjasama

 

Dalam komuniti bisnes Shaklee, semua ahli terlibat saling bekerjasama kalau ada sesuatu program yang ingin dijalankan. Katakan terdapat event yang ingin dilaksanakan oleh group bisnes, ahli-ahli yang bernaung di bawah group tersebut akan mengembeling tenaga untuk menjayakan program yang telah dirancang. Contoh terdekat adalah Projek  Blog Mega Shaklee 1.0.

Setiap ahli group perlu bekerjasama mennyiapkan tugasan entri Intermittent Fasting dan Set Kurus Shaklee. Kalau masing-masing buat hal sendiri, memang matlamat projek tersebut tak akan tercapai.

Penat tu memanglah penat, tapi kemanisan melihat satu-satu event atau program berjaya lebih bermakna. Kepuasan hasil bekerjasama tu membuatkan penat tadi pun hilang entah ke mana.  

 

 

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #3: Circle Positif

 

Antara perkara paling best dalam komuniti bisnes Shaklee adalah berada dalam lingkungan atau circle positif. Masing-masing berjuang untuk membangunkan bisnes masing-masing dengan atitud positif dan disiplin yang tinggi.

Walaupun masing-masing menjalankan bisnes yang sama, namun semua yang terlibat akan bersaing secara sihat. 

Apabila kita dikelilingi golongan yang penuh aura positif, secara tidak langsung akan mempengaruhi mindset, sikap dan tindakan kita juga. 

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #4: Bina Diri

 

Bisnes Shaklee merupakan people bisnes. Ini bermakna, bisnes Shaklee ni memerlukan kita untuk membina hubungan dengan orang lain. Bagi mendapat kemahiran berkomunikasi dengan orang lain, apatah lagi strangers, kita perlu mempersiapkan diri kita sendiri dari perlbagai aspek.

Semua ni kita dapat gali dari komuniti bisnes Shaklee ni.

Pengalaman KIM sendiri, bila dah lama berada dalam komuniti bisnes Shaklee ni, KIM jadi lebih tenang kalau ada sebarang isu, lebih mudah memaafkan serta lebih berfikiran terbuka.

Kalau kena reject atau kritik tu, takdelah nak sentap-sentap sangat. Lebih best lagi tu, keyakinan untuk berucap semakin terasa. Cool kan?

 

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #6: Laverage

 

Sebut bisnes Shaklee, dia bukan berkisar tentang ilmu nutrisi sahaja tau. Dalam komuniti bisnes Shaklee ni banyak sangat ilmu yang dikongsikan. Ilmu bisnes, ilmu urus kewangan, ilmu komunikasi, ilmu pembangunan diri dan pelbagai lagi.

Ilmu ni disampaikan oleh staf Shaklee sendiri atau pakar-pakar luar. Malah, ahli-ahli dalam komuniti bisnes Shaklee yang berpengalaman luas tak lokek berkongsi ilmu dan pengalaman yang mereka ada.

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #6: Laverage

 

Memandangkan dalam komuniti bisnes Shaklee ni sangat besar dan terdiri daripada pelbagai kumpulan bisnes, masing-masing boleh mengambil manfaat daripada group besar upline masing-masing.

Dengan berlatarbelakangkan group dan company yang sangat kukuh, produk terbaik serta peluang bisnes yang terjamin, orang luar akan lebih yakin dengan kita.

Syarikat Shaklee sendiri dah dua tahun berturut-turut terima Reader Digest Trusted Brand Award For Vitamin and Health Supplements. Dengar pun dah sangat menyakinkan kan?

 

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #7: Pengalaman Baru

 

Dalam komuniti bisnes Shaklee, ia bukan sekadar kita dapat ilmu dan pengetahuan baru, malah pengalaman baru dan best sangat pun ada. Salah satu dari pada 3C (Cash, Carr, Canvention) Award yang ditawarkan, trip ke Regional dan International sangat ditunggu-tunngu.

Trip Shaklee ni bukan sahaja mewah dan ekslusif, malah kita akan dibawa merasai pengalaman-pengalaman baru di setiap negara yang dilawati.

 

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #8: Sumbangan

 

Dalam komuniti bisnes Shaklee ni, ramai sangat yang dah capai tahap jutawan, hartawan, meempunyai kebebasan kewangan, namun, mereka juga seorang dermawan.

Sangat pemurah dengan pelbagai sumbangan untuk masyarakat. Kalau kita berusaha bersungguh-sungguh membangunkan bisnes Shaklee seperti mereka, kita juga boleh menyumbang seperti mereka.

 

Tangan yang memberi lebih baik daripada yang menerima.

Sebab Komuniti Bisnes Shaklee Sangat Best #9: Up To Date

 

Antara perkara best bila berada di dalam komuniti bisnes Shaklee ni, kita akan jadi up to date. Iyalah kan, bila buat bisnes ni, mesti rutin harian kita akan berubah. Ada masa sampai tak terkejar pun perkara-perkara tertentu.

Apabila kita berada dalam group, mesti ada yang akan berkongsi info terkini tentang bisnes. Paling simple tentang promosi bulanan. 

Sekarang ni ada promosi best sangat-sangat tau. Rugi kalau tak grab. 

 

 

Buy 6 Free 1 Vivix, cash back RM250 akan dibank in terus ke akaun yang didaftarkan
 Dengan 2 botol Vivix layak dapat cash back dalam RM36

Dapat Hero Kiddo pada harga RM5 sahaja. Harga biasa RM129 sebotol tau

2 ESP hanya RM150, Free Shipping Free Membership.
3 Tong ESP RM250, memang dasyat promosi kalini

Set Kesihatan Harian 1
Set Kesihatan Harian 2
Set Kesihatan Harian 3
Set Hello New You menyokong proses langsing secara sihat
Set Shampoo gerenti puas hati
Get Clean Set sangat berbaloi-baloi

So, kalau ada sesiapa nak grab promosi bulan ni yang tinggal 4 hari jer lagi atau nak tahu tentang peluang bisnes Shaklee, do buzz me okay.

 

Naimah Wahab (KIM)

https://bit.ly/TanyaKIM

#projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #KIMLegacy

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

 

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge