• Putrajaya, Malaysia
  • July 15, 2024

Produk tenusu terutamanya susu segar sering diambil oleh semua peringkat usia terutamanya orang dewasa untuk mendapat bekalan Kalsium harian yang mencukupi, terutamanya wanita yang mudah diserang penyakit Osteoporosis.

Namun, ada sesetengah daripada kita yang tidak dapat menelan produk tenusu khasnya susu segar. Sebagai alternatifnya, mereka beralih kepada pil atau suplemen Kalsium bagi menampung kekurangan Kalsium dalam tubuh.

Namun demikian, dalam keghairahan mengambil suplemen Kalsium, tanpa disedari yang produk Kalsium yang diambil itu boleh mengundang masalah kesihatan di kemudian hari.

Suplemen Kalsium yang mengandungi Kalsium semata-mata, boleh menyebabkan penyakit batu karang, masalah perut, sembelit, plak pada arteri serta kanser prostat.

Sebab itulah, kalau nak pilih suplemen Kalsium, perlu pilih yang betul-betul berkualiti dan tidak memberi kesan sampingan yang tidak elok untuk kesihatan jangka panjang.

 

 

kelebihan ostematrix-kalsium shaklee

Ostematrix Yang Komprehensif Bukan Sekadar Untuk Kesihatan Tulang

Untuk membina tulang yang kuat, kita tidak boleh bergantung kepada Kalsium sahaja. Ostematrix menyediakan satu matriks unik nutrien kritikal termasuk Kalsium, Vitamin D, Magnesium, Fosforus, Zinc, Kuprum dan Boron.

Semua nutrien yang disenaraikan sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapamnya 99% dalam badan kita. Di samping menghalang endapan sesetengah mineral yang boleh menyebabkan penyakit yang berkaitan.

Sebagai contoh, Boron di dalam Ostematrix akan bantu kekalkan kandungan Kalsium dan Magnesium untuk pertumbuhan dan kesihatan tulang, serta bantu tingkatkan hormon untuk kesihatan jisim tulang.

Selain daripada itu, Boron turut membantu mengurangkan kehilangan Vitamin D semasa proses metabolisma Kalsium. Vitamin D ni pula sangat penting dalam membantu badan menyerap Kalsium dengan lebih efektif lagi.

 

Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium

Nampak kan, tiap satu vitamin atau mineral yang terkandung di dalam Ostematrix ni saling berkait rapat dan menyokong fungsi bagi memberi kesan yang paling optimun.

Disebabkan Ostematrix ni bukanlah hanya sekadar Kalsium, jadi di antara manfaat kesihatan yang bakal diperoleh oleh mereka yang mengamalkannya termasuklah:

  • Membina tulang dan gigi yang kuat – bantu merawat tulang retak, kuku rapuh, gusi berdarah.
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal – mengurangkan stress, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena, membantu mood swing.
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf – pengambilan Ostematrix sebelum tidur bantu mengurangkan kebas, kejang, sakit sendi, artristis.
  • Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan.

 

OsteMatrix™ Membekalkan:

  • 1,000mg (100% Pengambilan harian) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi
  • 400mg (100% Pengambilan harian) Magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400IU ( 100% Pengambilan harian) Vitamin D untuk merangsang penyerapan Kalsium.

 

 

kepentingan kalsium untuk kesihatan tulang, gigi, saraf

Kalsium sememangnya penting dan sangat diperlukan oleh tubuh. Kekurangan Kalsium boleh menyebabkan pelbagai jenis masalah kesihatan seperti kejang otot, kebas, isomnia, sembelit, sakit kaki dan pinggang, luka lambat sembuh, sakit sendi, berisiko mendapat penyakit jantung dan darah tinggi, metabolisma rendah, keletihan dan rambut gugur.

 

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

4 thoughts on “Kenapa Pemilihan Tepat Kalsium Sangat Penting Untuk Kesihatan Jangka Panjang?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge