• Putrajaya, Malaysia
  • February 28, 2024

Ada tak yang nak kurus menjelang raya ni? Sebenarnya, elok sangat kalau yang tanam azam kurus, kita mulakan sekarang.

Puasa dah tak lama ni kan. Kalau bulan puasa ni kita jaga makan, buat aktiviti fizikal bersesuaian, insyaaAllah boleh turunkan berat badan. Jom kita kurus sebelum raya dengan Set Kurus Shaklee.
 


Kenapa Pilih Set Kurus Shaklee Untuk Turunkan Berat Badan?

Menurut Dr. Bruce Miller, pada 50-60 tahun yang lepas, keperluan kesihatan menyeluruh kita bukan sahaja makan seimbang dan aktiviti fizikal.

Malah termasuklah suplemen, sosial dan spiritual. Bab nak kurus ni pun kita wajar ikut rules of healthy ni. Biarlah kalau kita nak dapatkan berat badan ideal dengan ilmu. Kita nak kurus secara sihat, ye tak?

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Kurus-Sebelum-Raya-Dengan-Set-Kurus-Shaklee-kurus-secara-sihat-1.jpeg


Perlu kita tanam dalam minda, badan kita ni perlukan nutrisi lengkap untuk berfungsi secara optimum.

Badan kita bukannya kenal dengan coklat, chicken chop, pizza, goreng pisang cheese viral dan yang sewaktu dengannya.

Apatah lagi makanan atau minuman hipster yang menjadi pilihan sekarang. Badan kenal dan akan cari vitamin, mineral, serat, asid amino dan nutrisi-nutrisi yang berkaitan untuk bertindakbalas.

Set Kurus Shaklee ni lengkap dengan segala keperluan nutrisi yang diperlukan oleh badan untuk membantu proses kurus secara sihat. Suka saya nak ingatkan, produk suplemen Shaklee ni bukan ubat tau.

Nama pun suplemen, jadi ia adalah makanan tambahan. Yang pasti, ianya dijamin sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam.
 


Bagaimana Cara Kurus Dengan Set Kurus Shaklee?

Set Kurus Shaklee terdiri daripada Cinch Shake, Omega, Lechitin, Herblax dan Vivix. Set Kurus Shaklee ni turut dikenali sebagai Set Hello New You. Ditambah dengan Vivix untuk kesan dan tindak balas optimum yang lebih pantas serta menyeluruh.
 


Cinch Shake Bantu Kurus Dengan Efisyen

Cinch Shake merupakan protein soya yang didatangkan dengan tiga perisa iaitu Vanila, Coklat dan Cafe Latte. Satu hidangan Cinch Shake ni menyamai dengan nutrisi satu hidangan makanan harian kita. Ini bermakna, Cinch Shake boleh dijadikan sebagai meal replacement. 

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Kurus-Sebelum-Raya-Dengan-Set-Kurus-Shaklee-Cinch-400x400.jpg

 


Cinch Shake sangat istimewa kerana diformulasikan dengan Leucine. Leucine merupakan salah satu daripada 9 jenis asid amino perlu yang tidak dihasilkan oleh badan. Leucine bertindak mengekalkan jisim otot dan kekuatan otot kita selepas kita berdiet, berlapar ataupun selepas kita bersenam.


Jisim otot yang tinggi akan meningkatkan kadar metabolisma seterusnya membolehkan kalori terbakar dengan lebih banyak.


 
Omega Guard Bantu Bakar Lemak

Minyak ikan Omega Guard kaya dengan asid lemak Omega-3 yang membakar lemak dengan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon leptin. Nak mudah faham, hormon leptin ni akan memberitahu otak untuk berasa kenyang. Dengan kata lain, hormon leptin akan menyekat selera makan kita.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Kurus-Sebelum-Raya-Dengan-Set-Kurus-Shaklee-Omega-400x400.jpg
 
Hormon ini juga membantu tingkatkan metabolisma dan sekaligus bantu bakar lemak untuk penghasilan tenaga. Sekiranya tiada tindakbalas yang baik dengan hormon ni, tu yang sebabkan kita jadi mudah lapar dan badan akan menyimpan lebih banyak lemak.


Tedapat kajian yang menyatakan bahawa bersenaam disertai dengan pengambilan Omega-3 ni akan mempercepatkan proses pembakaran lemak.

 
Lecithin Bantu Pecahkan Lemak

Lecithin dihasilkan daripada soya non-GMO yang tinggi kandungan Lecithin serta bebas kolestrol. Badan kita tidak boleh hasilkan Lecithin sendiri, sebab tu kita disyorkan untuk dapatkan Lecithin daripada sumber makanan.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Kurus-Sebelum-Raya-Dengan-Set-Kurus-Shaklee-Lecithin-1-400x400.jpg


Lecithin bertindak sebagai pemecah atau pengemulsi lemak dan sesuai diambil oleh ibu yang sedang menyusu. Sebagaimana Omega Guard, pengambilan Lecithin bersama senaman akan meningkatkan lagi kadar pembakaran lemak. Selain membantu kurus, Lecithin turut bagus untuk penjagaan kesihatan seharian kita.

 
Herblax Bantu Langsing

Herblax merupakan herba yang sangat bagus untuk fungsi detoks usus. Herblax membantu mengatasi masalah sembelit serta menyingkirkan toksin daripada usus. Selain itu, ia turut membantu pelawasan dan menyingkirkan toksin melalui pembuangan najis besar.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Kurus-Sebelum-Raya-Dengan-Set-Kurus-Shaklee-Herblax-1-400x400.jpg


Usus ni tempat nutrisi diserap oleh badan. Dengan nutrisi yang cukup badan boleh melaksanakan fungsi-fungsi yang berkaitan contohnya pembakaran lemak dengan lebih efisyen.
Paling best, Herblax ni bantu kita kempiskan perut tau.

 
Vivix Bantu Kurus Cepat

Vivix merupakan minuman botani yang tinggi polifenol iaitu sejenis bahan antioksidan. Ianya bertindak menghalang atau menyekat pertambahan hormon estrogen secara berlebihan dalam badan lelaki dan wanita. Bermakna polifenol ni akan menyeimbangkan kandungan estrogen tersebut.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Kurus-Sebelum-Raya-Dengan-Set-Kurus-Shaklee-Vivix-400x400.jpeg


Ini sangat penting kerana kadar hormon estrogen yang tinggi akan meningkatkan penyimpanan lemak berlebihan oleh badan. Sebaliknya, apabila estrogen berlebihan disekat, badan akan mula membina lebih banyak jisim otot. 


 
Promosi Set Kurus Shaklee Menjelang Bulan Ramadan

Sempena menjelang bulan Ramadan ni, Shaklee ada buat promosi Set Kurus Shaklee di samping Set Puasa Shaklee. Promosi Set Kurus Shaklee terdiri daripada Cinch Shake Coklat, Omega Guard, Lecithin, Herblax dan Vivix. Set kurus Shaklee ni turut dikenali sebagai Set Hello New You plus Vivix untuk kesan berganda dan optimum.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is SET-KURUS-SHAKLEE-Promosi.png

 

Dengan pembelian Set Kurus Shaklee ni, kita layak dapat percuma setong Cinch Shake Chocolate, percuma keahlian dan percuma penghantaran. Memang sangai berbaloi-baloi

Promosi ni berlangsung sepanjang bulan Mac ni. Kalau nak  cuba, segera hubungi KIM sebab kita nak berpuasa Ramadan pun tak lama lagi dah. InshaaAllah, senang, simple dan slim tapi penuh nutrisi dan bertenaga puasa Ramadan kita kalini dengan Set Kurus Shaklee dan Set Puasa Shaklee.

 

Sharing Is Caring,

Naimah Wahab (KIM)

https://bit.ly/TanyaKIM

#KIMLegacy #KIMThrive #iReachX5 #peluangjanapendapatan #peluangbisnes #projekmegablog #shakleethrive23 #shakleethriumph23 #pengedarshakleejenderam #pengedarshakleedengkil #pengedarshakleeputrajaya #pengedarshakleeselangor #pengedarshakleeseluruhmalaysia #shakleereadystock #tipssihat #tipskurus #tipskurussihat #vitaminsemulajadi

Website – www.myliferia.my
YouTube – https://youtube.com/@myliferia2394
Page – https://bit.ly/40EWHlf
TT – tiktok.com/@naimahwahab
IG – https://www.instagram.com/naimahwahab/
Tweeter – https://bit.ly/3Yx3fR9

 

Author

Saya membawa misi ingin membantu seramai mungkin orang dalam diet sihat, kecantikan serta kesihatan seisi keluarga. Sihat tanpa dadah. Cegah penyakit sebelum datang atau melarat.

0 thoughts on “Kurus Sebelum Raya Dengan Set Kurus Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge